Wil jij van een strakke, betegelde tuin af en graag wat meer natuurlijke materialen in de tuin hebben? Er zijn tal van manieren om dit te bereiken. In dit artikel geven we je graag een aantal tips zodat je meteen aan de slag kan gaan en heerlijk kunt genieten van je prachtige, nieuwe tuin.

Natuurlijke materialen in de tuin: creëer een goede basis

Het belangrijkste is om niet meteen alle tegels uit de tuin te halen en weg te gooien, want dit is niet zo duurzaam. Daarnaast kan je zeker nog iets moois van de tegels maken, bijvoorbeeld een border voor je planten. Als je graag een pad in de tuin wilt, probeer dan een speels pad te maken dat niet helemaal recht loopt. Op die manier kan je de natuurlijke vormen benadrukken. 

Je kunt ook een houten vlonder plaatsen ter afwisseling van de stenen. Zo’n houten vlonder is ideaal om een gezellige zithoek op te plaatsen waardoor je een klein en gezellig terrasje creëert. 

natuurlijke materialen in de tuin

Verwerk veel hout in je tuin

Naast een houten vlonder kan je nog veel meer soorten hout in je tuin verwerken. Je kunt bijvoorbeeld je stenen muren vervangen door houten schuttingen. Of wat dacht je van een houten rozenboog waar je een rozenstruik in kunt laten klimmen? In dit artikel vind je nog meer tips en inspiratie om hout in je tuin te verwerken

Kies voor duurzame tuinmeubelen

Heb je metalen tuinmeubelen en zou je graag naar duurzame tuinmeubelen overstappen? Denk dan eens aan bamboestoelen, een rotan hangstoel of rieten loungeset. Je kunt deze tuinmeubelen in allerlei kleuren en soorten kopen. Om het natuurlijke effect te behouden, kies je wel het beste voor tuinmeubelen in lichte houtsoorten. Dit oogt minder hard dan tuinmeubelen die bijvoorbeeld donkerbruin geverfd zijn.

Groen, groen en nog eens groen

Tenslotte is het belangrijk dat je tuin veel groen bevat. Aan de houten rozenboog kan je eventueel een paar hangplanten kwijt, wat meteen ook voor een romantische uitstraling zorgt. Of misschien heb je een mooie boom op het oog waar je leuke struiken onder kunt planten. Vergeet in ieder geval niet om een stukje gazon te voorzien want hiermee voeg je meteen ontzettend veel groen toe. 

natuurlijke materialen in je tuin

Heb je geen zin of tijd om wekelijks het gras te maaien? Dan is kunstgras waarschijnlijk een goede oplossing voor jou. Zo kun je zelf kunstgras leggen! Mocht je geen handige Harry zijn, dan kan je natuurlijk ook kunstgras laten leggen. Je zal zien dat een groen gazon je tuin meteen opfleurt!

Over de auteur