Bij mooi weer gooi je het liefst ramen en deuren naar tuin of balkon open om frisse lucht binnen te laten. Helaas komen er zo ook ongewenste gasten binnen in de vorm van vliegen, muggen of wespen. Ze zoemen irritant en gaan op etenswaren zitten, wat onhygiënisch is. Het steken is niet alleen akelig, maar kan ook gevaarlijk zijn als je allergisch bent. Daarnaast dringen pollen van buitenaf je huis in wanneer je de deur openlaat, heel vervelend voor hooikoortspatiënten. Een hordeur is in dit geval de oplossing, maar dan wel de moderne en comfortabele versie, de plissé hordeur.

Waarom een plissé hordeur?

Je kent vast nog de oude vliegengordijnen met kralen en de pendeldeuren of trekdeuren met veer, voorzien van gaas. Een stevige plissé hordeur is hiermee vergeleken een grote vooruitgang. Een plissé hordeur bestaat uit een bovengeleider, een cassette en onderstrip en heeft een vouwsysteem naar de zijkant toe. Daarbij kun je hem ook gedeeltelijk openen, hij schiet niet terug en blijft gewoon op zijn plek. Kinderen en ouderen kunnen hem gemakkelijk bedienen en omdat de hordeur mee veert bij aanraking en niet wegschiet is het een veilig systeem. Door de dunne onderstrip ontstaat er geen extra drempel, handig voor rollators, rolstoelen of kinderwagens. De plissé hordeur is geschikt voor deuren en schuifpuien van hout, aluminium of kunststof. Het materiaal is weerbestendig, dus bij naar binnen slaande deuren plaats je hem gewoon aan de buitenkant. Je kunt bij een dubbele deur of een schuifpui daarnaast voor een dubbele plissé hordeur kiezen die je in het midden tegen elkaar schuift. Monteren en demonteren is eenvoudig, maar opzij geschoven neemt de hordeur de rest van het jaar geen extra plaats in.

Een praktische en mooie oplossing

Naast de hierboven beschreven voordelen staat een plissé hordeur ook nog eens prachtig in de huidige interieurs. Je hebt bij Creon keuze uit zwart of grijs gaas en de omlijsting is er in vele RAL-kleuren die precies aansluiten bij de omgeving. De plissé hordeur valt dus niet of positief op. Door de hoge kwaliteit heb je lang plezier van deze hordeur en ben je duurzaam bezig. Omdat je de roldeur bij Creon precies op maat laat maken ben je niet afhankelijk van standaardmaten. Op de website vind je duidelijke instructies voor opmeten en montage en natuurlijk kun je altijd advies vragen.

Over de auteur