Een goed onderhouden gazon is natuurlijk één van de belangrijkste dingen waar je in de lente en de zomer druk mee in de weer bent. Het is dé plek waar de kids gaan voetballen, waar je heerlijk kunt relaxen in een loungeset of waar de barbecue wordt aangestoken. Dus waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten tijdens het onderhouden van het gazon? In dit artikel geven we je een paar handige tips.

Het bewateren van het gazon doe je het beste in de ochtend of in de avond

En geniet je maar al te graag van een prachtig en groen gazon tijdens de lente en de zomer? Dan weet je als geen ander dat de nodige bewatering van cruciaal belang is. Dus hoe weet je nu altijd zeker dat je dit zo goed mogelijk kunt aanpakken? Heel simpel. Kies er gewoon voor om het gazon bij jou in de tuin in de ochtend of in de avond water te geven. Je weet daardoor zeker dat het water optimaal wordt opgenomen en je voorkomt ook dat het water kan verdampen tijdens het bewateren van de tuin.

Heb je al een keer goed gekeken naar de kwaliteit van de grond?

Het water is niet de enige factor die voor een groot deel kan bijdragen aan een betere kwaliteit van de grond. Wat is bijvoorbeeld op dit moment de kwaliteit van de huidige grond? Wie weet is het de hoogste tijd om de grond te gaan bemesten. Op deze manier krijgt de grond voldoende stoffen en je profiteert daardoor van een erg rijke bodem. De beste kalk kopen is daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. Hierdoor is de boden meteen goed gevoed en optimaal bestand voor een voorspoedige groei van de planten. Voor je het weet staat je tuin vol met de mooiste bloemen en planten!

Je kunt online erg veel informatie vinden op het gebied van het verzorgen van de tuin 

Iedere tuin is weer anders en iedere tuin heeft dus ook weer een andere mate van verzorging nodig. Gelukkig is er enorm veel informatie te vinden op het internet op het gebied van het verzorgen van je eigen tuin, bijvoorbeeld via een specialist zoals Welkoop. Op deze manier sla je de plank niet snel mis en ga je optimaal aan de slag met het verzorgen van het gazon in de tuin.

Over de auteur