Heb je eindelijk de tuin waar je zo lang van droomde, staat hij grotendeels in de schaduw. Dit is ontzettend jammer, maar geen zorgen want ook hier kan je een fantastische groene tuin van maken. Als je denkt dat alle planten veel licht nodig hebben om te overleven, dan heb je het mis. Er bestaan namelijk ook schaduwplanten die het liefst weinig zonlicht krijgen. De volgende planten kunnen in de schaduw buiten!

1. Coniferen in de schaduw buiten

Dit is natuurlijk logisch, maar alle soorten coniferen houden van veel schaduw. Deze planten kunnen ook goed tegen koude temperaturen, aangezien ze de koude trotseren in de bergen. In de winter is dit heel leuk want dan heb je gewoon al een kerstboom in de tuin staan! Hier kan je alvast meer lezen over blauwe coniferen in de tuin.

2. Schaduwplanten: verschillende soorten siergras

Siergras is niet alleen trendy, maar geeft ook veel karakter aan je tuin. Ze kunnen gerust een paar meter hoog worden met geweldig mooie pluimen, en dat allemaal in de schaduw! Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding, hoe prachtig ziet dit siergras er wel niet uit?

Welke planten kunnen in de schaduw buiten

3. De kerstroos

Als we denken aan schaduwplanten, dan mag de kerstroos niet in dit rijtje ontbreken. Aangezien de kerstroos bloeit en groeit in de winter, kan hij perfect in de schaduw buiten staan. In de winter zullen er prachtige witte bloemen tevoorschijn komen in je ietwat donkere tuin, want de winter is het favoriete seizoen van de kerstroos. Wedden dat je humeur er ook een stuk beter van wordt wanneer je naar buiten kijkt? 

4. Blauw schapengras

Blauw schapengras is een ontzettende leuke plant want hij kleurt het hele jaar door blauwgrijs. Daarnaast heeft deze plant een mooie bol vorming met sprieten die allerlei kanten op groeien. Dat deze plant ook nog eens in de schaduw buiten kan staan, is alleen maar handig meegenomen!

deze planten kunnen in de schaduw buiten

5. Varen

Tenslotte staan verschillende varens ook prachtig in een schaduwrijke tuin. Ze hebben prachtige sierlijke bladeren die het hele jaar groen blijven. Deze kunnen trouwens ook prima dienen als extra ruimte om de tuin wat meer op te vullen. Als je op zoek bent naar één type plant om je tuin mee op te fleuren, dan zit je met varens helemaal goed! 

Over de auteur