Waar op letten als u kunstgras wilt kopen

U heeft beslist om kunstgras aan te leggen in uw tuin of op uw terras? Dat is een goede keuze! Niet alleen zult u heel wat tijd besparen door deze onderhoudsvriendelijke manier van groenaanleg, u zult ook heel wat complimenten krijgen. Kunstgras is vandaag immers nog nauwelijks te onderscheiden van het echte gras. En uw tuin of terras ziet er heel het jaar tip top uit. Geen verdroogde plekken of onkruid in de zomer en in de winter heeft uw gazon niet te lijden onder de weersomstandigheden. Bovendien is uw nieuwe gras duurzaam en gaat het lang mee.

Maar welk kunstgras kiest u het best? Het is best lastig om een keuze te maken uit het mooie aanbod van bijvoorbeeld kunstgras-grastapijt.nl. Wij geven u vijf punten mee die u alvast kan overdenken:

1. Soort kunstgras

De eerste keuze die u moet maken is welk soort gras u verkiest. Heeft u een tuin waarin bijvoorbeeld kinderen of huisdieren regelmatig spelen, dan geniet speelgras de voorkeur. Is uw tuin of terras minder belopen, en wilt u graag een zeer strakke grasmat, dan kiest u het best voor landscape kunstgras. Is het de bedoeling dat op de grasmat gesport wordt, dan is het speciale sportgras aangewezen.

2. Kies op kleur

Misschien denkt u dat kunstgras slechts uit één kleur groen bestaat. Bekijk het product eens in detail. U zult zien dat om die mooie natuurlijke uitstraling te krijgen, er gebruikt wordt gemaakt van verschillende soorten groen, bruin, grijs en beige. De kleur die u kiest is afhankelijk van uw eigen smaak en van de omgeving waar het gras gelegd wordt. Bezoek een toonzaal om de verschillende kleuren in detail te bekijken. Maar nog gemakkelijker: veel bedrijven sturen ook stalen op zodat u dit ook rustig thuis kunt doen.

3. Kies op lengte

Misschien bent u er zich niet zo van bewust, maar het gras dat op de markt is, komt in verschillende lengtes. De dikte en de lengte van de vezel bepalen voor een groot deel het uiterlijk van het gras. Hoe langer het gras, hoe zachter het is. Maar die beide factoren bepalen ook grotendeels de kostprijs: hoe langer, hoe duurder. Nu u dit weet, kunt u daar rekening mee houden.

4. Kies op stalen

Vandaag de dag is er veel keuze op de markt. Aangezien uw gras toch voor een groot deel het uiterlijk van uw tuin of terras zal bepalen, is het belangrijk de juiste keuze te maken. Vraag daarom stalen op. Zo kan u het product zien en voelen! En uw favoriet selecteren.

5. Zelf aanleggen of laten doen?

Ook dit is wel een belangrijke vraag voordat u tot aankopen over gaat. Door uw nieuwe gras zelf aan te leggen, kunt u natuurlijk besparen op uw totale rekening. U zal voldoende informatie vinden hoe u het gras moet uitrollen, snijden en de naden maken. Door dit klusje uit te besteden, weet u dat ervaren mensen zich over uw nieuwe gazon ontfermen. Vooral van belang is dat de ondergrond voldoende stevig en recht is. Ook dat kunt u zelf doen, maar daar heeft u, zeker voor grotere oppervlaktes, de nodige machines voor nodig, anders wordt het erg zwaar werk.

Over de auteur