De buitenverlichting van een woning is een vaak onderschatte factor bij het creëren van een gezellige atmosfeer. Er wordt meestal heel wat aandacht besteed aan de inrichting van de woning zelf maar ook de tuin, het terras en de oprit maken daar natuurlijk deel van uit.

De juiste lampen vinden voor de buitenverlichting van je woning is geen eenvoudige opdracht. Er bestaan tal van mogelijkheden, waardoor men vaak het bos niet meer door de bomen kan zien. Toch zijn er een aantal oplossingen die hun nut altijd opnieuw bewijzen. Het volgende overzicht maakt dat duidelijk!

De beste lampen voor buitenverlichting

Buitenverlichting moet net zoals binnenverlichting functioneel, maar ook stijlvol zijn. Natuurlijk is er een duidelijk verschil tussen beide soorten, en daar moet je bij de zoektocht naar goede verlichting dan ook rekening mee houden.

Een van de meest voorkomende vragen is: welke lampen gebruik ik nu het beste voor de buitenverlichting van mijn woning? Er zijn verschillende keuzes, en die verdienen stuk voor stuk wat meer informatie:

1. Gloeilampen

De meest voor de hand liggende keuze voor buitenverlichting is een spaarlamp (hoewel dat tegenwoordig al aan het veranderen is). Er bestaat inderdaad wat onenigheid over de duurzaamheid van dergelijke lampen, maar toch zijn ze perfect als je een sfeervolle tuin of terras wil verkrijgen. Gloeilampen creëren immers een uniek soort licht, dat de tuin meteen sfeervoller en gezelliger maakt!

2. Spaarlampen

Vervolgens is het ook mogelijk om te kiezen voor spaarlampen. Dergelijke lampen komen in uiteenlopende vormen en gaan doorgaans tot tien keer zo lang mee als traditionele lampen. Of je nu paalverlichting wil laten aanleggen of kleine lampjes aan de voordeur wil installeren, dergelijke lampen zijn er perfect geschikt voor.

3. LED lampen

Ten slotte is het ook mogelijk om te kiezen voor LED lampen. Het is geen geheim dat LED verlichting tegenwoordig heel populair is, en dat heeft zo zijn redenen. Eerst en vooral zijn dergelijke lampen uiterst duurzaam; een LED lamp gaat tot wel 30 keer zo lang mee als een gloeilamp. Daarbij komen dergelijke lampen in elke denkbare uitvoeringen: van moderne, sobere types tot eerder klassieke, versierde modellen. Op die manier is het mogelijk om je tuin specifiek in te richten – én geld te besparen!

De juiste lampen kiezen, belangrijk voor een sfeervolle tuin

Veel mensen onderschatten het belang van goede lampen bij het kiezen van buitenverlichting. Het wordt vaak gezien als niet meer dan een detail bij de inrichting van de tuin of het terras. Toch is het essentieel om een goede keuze te maken. Enkel op die manier kan je het beste uit je tuin halen, en dat komt natuurlijk ook je woning op zich alleen maar ten goede.

Wil je een unieke sfeer creëren, met een ietwat klassieke indruk? Dan zijn gloeilampen ongetwijfeld een goede keuze. Voor een eerder zuinige verlichting die toch stijlvol is en bij de woning past, zijn spaarlampen en LED lampen dan weer ideaal. Hoe dan ook is er genoeg keuze om je tuin snel sfeervoller te maken!

Over de auteur