Een heel gezellige manier om je interieur te verfraaien is door het toevoegen van een aantal persoonlijke foto’s. Nu kun je natuurlijk gewoon wat standaard fotolijstjes vullen en aan de muur hangen of op een kastje of dressoir neerzetten. Er zijn echter nog veel meer opties. Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk als het gaat om materialen om foto’s op te laten bedrukken voor in huis. Een aantal inspirerende manieren hebben we alvast voor je op een rijtje gezet. Nu hoef je alleen nog maar je leukste kiekjes uit te zoeken en ze laten afdrukken op het materiaal van jouw keuze.

Een mooie foto op een Dibond plaat

Dibond is een bijzonder sterk materiaal dat bestaat uit een soort sandwich van aluminium panelen met een binnenkant van polyethyleen. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes tussen de 2 en 6 millimeter. Doordat het zeer lichtgewicht is, is het een ideaal materiaal om aan de muur hangen. Er zijn diverse manieren om je foto op een Dibond plaat te laten drukken. Zo kun je je mooiste plaatje direct op de plaat laten drukken, maar ook kun je er voor kiezen om de foto op fotopapier te laten drukken. Dit fotopapier wordt vervolgens op de plaat gelamineerd. Een speciale UV-beschermlaag zorgt ervoor dat je foto beschermd wordt tegen verkleuring door zonlicht.

Je favoriete foto op hout

Ook zijn er steeds meer aanbieders die je favoriete foto op hout kunnen drukken. Dit zorgt voor een sfeervol en stijlvol resultaat. Wel is het zo dat er meerdere planken worden gebruikt voor de fotoafdruk op hout. De richels tussen de planken blijven dus wel zichtbaar. Laat je je foto op hout afdrukken, dan kun je vaak zelf kiezen of de planken horizontaal of verticaal gepositioneerd worden.

Foto op canvas laten afdrukken

Canvas is een erg populair materiaal om je foto’s op te laten afdrukken. De afbeelding van jouw keuze wordt gedrukt op een canvasdoek dat doorgaans van 100% katoen is. Dit doek wordt vervolgens gespannen op een houten frame, waardoor het gelijk als een soort kunstwerkje voor in je interieur oogt. Een foto op canvas is vaak zo’n 2 centimeter dik en geeft dus een multidimensionaal effect aan de wand.

Laat je eigen fotobehang maken

Fotobehang is er in allerlei soorten en maten. Vaak zijn ze kant een klaar met een standaard afbeelding van de natuur of een stadsgezicht. Nog leuker is het echter om fotobehang met je eigen foto erop te laten maken. Breng het behang vervolgens aan in bijvoorbeeld je slaapkamer en iedere keer dat je naar binnenloopt wordt je weer verblijdt met die schitterende aanblik. Kies voor een leuke foto van je vakantie en beleef hem iedere keer weer opnieuw wanneer je er naar kijkt.

Over de auteur