Het onderhouden van de tuin is niet altijd een eenvoudige opdracht: niet alleen is soms niet duidelijk hoe je er precies aan moet beginnen, het is ook een kwestie van precies de juiste voorzieningen te hebben om het werk tot een goed einde te brengen. Toch is het mogelijk om meer te halen uit je tuinonderhoud, dankzij de volgende 3 onderhoudstips!

De drie beste tips voor het onderhoud van je tuin

Een tuin onderhouden is eigenlijk een beetje als een woning onderhouden, maar dan weer anders. Wil je het beste uit je tuinonderhoud halen, dan kunnen de volgende drie tips je zeker en vast helpen:

1. Ga voor het juiste tuingereedschap

Of je nu het gazon wil maaien, het onkruid wil uittrekken of een nieuw bloemenperk wil aanleggen – gereedschap is essentieel. Zonder de juiste tools zal eender welk werk niet optimaal uitgevoerd kunnen worden. Kiezen voor kwaliteit is vanzelfsprekend belangrijk als je op zoek gaat naar het juiste gereedschap, maar het is ook belangrijk dat je over verschillende soorten beschikt: van kleine en grote tuinscharen tot een tuinslang waar je ver genoeg mee kan sproeien en een grasmaaier die duurzaam is én zijn werk goed doet – het is belangrijk met alle factoren rekening te houden. Enkel op die manier zal je je tuin in topconditie kunnen houden, en zal die bijdragen aan de uitstraling van de woning als geheel.

2. Vraag professioneel advies

Hoewel je natuurlijk veel zelf kan doen als het gaat om het onderhoud van je tuin, kan het nooit kwaad om eens beroep te doen op een tuinman of andere specialist. Deze beschikt niet enkel over de nodige kennis om de inrichting en het onderhoud van je tuin te optimaliseren – ook weet hij of zij precies welke voorzieningen en tuingereedschap je nodig hebt om elk werkje tot een goed einde te brengen. Ook heb je de keuze om die specialist een deel van het onderhoud te laten uitvoeren. Natuurljk betaal je hiervoor wel wat geld, maar je kan dan wel zeker zijn dat je tuin, gazon en terras zich in perfecte staat bevinden. En dat maakt het natuurlijk ook eenvoudiger om er meer van te genieten!

3. Regelmatig onderhoud van de tuin is troef

Ten slotte, en dit is misschien nog het belangrijkste, onderhoud je je tuin het beste regelmatig. Tijdens de winter is het misschien niet meteen aangenaam om in de tuin het onkruid te wieden, maar als je af en toe iets doet komt het nooit zo ver dat die er als een wildernis uitziet. Elke week wat in de tuin werken is het beste dat je kan doen om die het hele jaar door gezellig, comfortabel en visueel aantrekkelijk te houden!

Over de auteur