Wil jij een nieuwe tuin laten aanleggen of je huidige tuin een make-over geven? Je kunt voor een moderne of onderhoudsarme tuin gaan. Maar de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een landelijke tuin. De landelijke tuin kenmerkt zich door mooie, groene planten en een gezellige sfeer. Er wordt weinig gebruik gemaakt van strakke materialen zoals metaal en beton. Hout en riet zie je daarentegen veel meer. Een landelijke tuin inrichten, hoe pak je dat aan? Wij helpen je graag een handje met deze vier tips!

1. Landelijke tuin inrichten met veel groen

Terwijl je in een onderhoudsvriendelijke tuin nauwelijks groen ziet, kan je in een landelijke tuin geen groen genoeg hebben. Natuurlijk kan je delen verharden, bijvoorbeeld voor een terras of een pad. Maar het grootste deel van de tuin wordt zo natuurlijk mogelijk gehouden met bijvoorbeeld gras of sierstruiken. Heb je geen zin of tijd om iedere week het gras te maaien? Dan kan je eventueel zelf kunstgras leggen. Vandaag de dag is kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras en ziet het er net zo mooi uit. En een leuk voordeel aan kunstgras: je hebt er geen onderhoud meer aan!

2. Inrichten landelijke tuin: landelijke tuinmeubelen

Bij het inrichten van een landelijke tuin mag je zeker de tuinmeubelen niet vergeten. Deze spelen een belangrijke rol bij de uitstraling van je tuin. Vooral wicker (vlechtwerk) en hout passen mooi in een landelijke stijl en zorgen voor een extra natuurlijke uitstraling. Een diningset is altijd goed, maar ook een tuinbank creëert een gezellige sfeer in de tuin. Hieronder hebben wij alvast een aantal landelijke tuinmeubelen op een rijtje gezet. Welke tuinmeubelen vind jij het mooist?

Manifesto Veruno/Sora 90cm dining tuinset 5-delig
Forza Barga/ROUGH-S 90cm dining tuinset 5-delig
Manifesto Matese/Sora 160cm dining tuinset 5-delig
Intenso Fabrizi/ROUGH-S 90cm dining tuinset 5-delig verstelbaar
Manifesto Ortello/ROUGH-S 220cm dining tuinset 7-delig
ROUGH-S 170cm dining tuinset 7-delig stapelbaar
Intenso Fellini/ROUGH-Y Ellips 280cm dining tuinset 7-delig
Intenso Parma/ROUGH-S 220cm dining tuinset 7-delig
Sunyard Edinburgh tuinbank 180cm

3. Tuin landelijk inrichten met kleurrijke planten

In een landelijke tuin wil je natuurlijk genieten van mooie planten. Combineer gerust verschillende planten met elkaar zodat je veel kleur in de tuin krijgt. Daarnaast kies je best voor natuurlijk bloemen en planten die mooi bloeien. Ga voor kleuren die bij elkaar passen en bloemen die in verschillende seizoenen bloeien. Op die manier kan je het hele jaar door genieten van je landelijke tuin! 

4. Natuurlijke decoratie

Wil je jouw tuin landelijk inrichten? Dan mag natuurlijke decoratie zeker niet ontbreken. Denk aan een rieten opbergmand voor kussens, een dienblad voor buiten of een set bloembakken. Wat ook erg leuk is? Een decoratieve fiets waarin je bloemen en planten kunt zetten, zoals op onderstaand voorbeeld. Als je tot rust wilt komen, dan is een (kleine) waterval in de tuin absoluut een aanrader. Tenslotte kan je ook van het tuinpad een mooi en natuurlijk element maken, bijvoorbeeld door te kiezen voor houtsnippers of natuursteen. Door alles in de tuin af te stemmen op elkaar, krijg je het mooiste resultaat! 

Je leest het: het is niet voor niets dat een landelijke tuin de laatste jaren populair is geworden. Het is een heerlijke woonstijl waarin je volop kunt genieten van het groene buitenleven. Andere stijlen in de tuin zijn ook fijn, maar missen toch net dat tikkeltje groen en gezelligheid. Heb je maar een beperkt budget om je tuin in te richten? Geen zorgen, je tuin inrichten met een klein budget is immers ook mogelijk!

Over de auteur