Ben je al een tijdje uitgekeken op je tuin en weet je niet goed wat je ermee aan moet? In een nieuwe tuin word je steeds opnieuw verrast en laat je al je tuin wensen uitkomen. Zorg met deze handige tips voor de perfecte tuin, precies zoals jij het in je hoofd hebt.

Tip 1: Maak eerst een wensenlijstje

Als je het idee van een nieuwe tuin eenmaal in je hoofd hebt, loop je over van de ideeën. Om je ideeën structuur te geven, is het slim om een lijstje te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde look en de dingen je je per se in je tuin wil hebben, zoals een gazon, een vijver, schaduwplekken en borders. Zo krijg je een goed beeld van je toekomstige tuin en van deze wensen maakt de tuinarchitect eenvoudig het perfecte plan voor de tuinaanleg.

garden planning

Tip 2: Hergebruik elementen van je oude tuin

Dat je toe bent aan een nieuwe tuin, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je alles van de oude tuin moet weggooien. Ben je dol op de prachtige vlinderstruik en wil je de struik eigenlijk niet missen in je nieuwe tuin? Laat deze herplanten in je nieuwe tuin en geniet er nog meer van. Dit is natuurlijk mogelijk met een groot deel van je huidige beplanting. Naast dat je zo al je lievelingsplanten uit je oude tuin een nieuw plekje geeft, bespaar je hiermee ook nog eens geld.

Tip 3: Zorg dat er altijd iets in bloei staat

Een kleurloze tuin is geen gezellig gezicht. Zorg er daarom voor dat je goed nadenkt over de beplanting, zodat er het hele jaar iets in bloei staat. Er zijn namelijk ook bepaalde planten die in de herfst en in de winter in bloei staan. Denk bijvoorbeeld aan de Japanse roos, Viburnum en de Toverhazelaar. Zo heb je het hele jaar lang iets om naar te kijken in de tuin en ben je elk seizoen blij verrast.


benjamin-combs-27617

Tip 4: Vergeet de details niet

Als je van het voorjaar voor het eerst geniet van de tuin, wil je natuurlijk dat alles helemaal klopt. Vergeet daarom zeker de details niet. Denk bijvoorbeeld aan het soort potten dat je in de tuin wil en wat je daarin gaat planten en of je parasol en tuinmeubilair passen bij je nieuwe tuin. Vergeet ook je zonwering niet, vanuit je nieuwe tuin wil je je niet ergeren aan je verouderde zonnescherm.

 

Over de auteur