Tuinhuizen zijn in Nederland al lange tijd populair. Een tuinhuis levert behoorlijk wat voordelen op, dus het is niet zo gek dat zoveel mensen er één in de tuin hebben. Het feit dat er tegenwoordig een enorme verscheidenheid aan aanbod van tuinhuizen is, zorgt ervoor dat nog steeds veel mensen hiervoor kiezen.. Zo zijn er standaard pakketten te koop, maar kun je ook kiezen voor een huisje op maat. Pak je het meteen goed aan, dan kun je van het tuinhuis zelfs een geïsoleerd tuinkantoor maken  Zo zijn er nog allerlei mogelijkheden met een tuinhuis. Wil je weten welke dat zijn? Lees dan verder voor een overzicht!

Veel mogelijkheden

Uiteraard kun je kleinere tuinhuizen ook perfect gebruiken als berging, maar meer ruimte biedt ook meer mogelijkheden. Zo zijn grotere tuinhuizen perfect in te richten als gezellige tuinkamer om droog, in de luwte van je tuin, te kunnen genieten. Een ruim tuinhuis biedt daarnaast nog andere mogelijkheden. Zo kun je hem net zo goed inrichten als werkplek, tuinkantoor of hobbykamer om ongestoord je ding te kunnen doen. Je kunt er zelfs een heel gastenverblijf van maken. Het afgelopen jaar zagen we vooral een toename in het gebruik van een tuinhuis als kantoor. Niet zo gek in een tijd dat veel mensen vanuit huis werken.

Extra schuur

Zoals gezegd kan een tuinhuis uiteraard ook dienen als berging. Zo’n tuinhuis vormt een prima onderkomen voor bijvoorbeeld je tuingereedschap, fiets of grasmaaier. Op deze manier staan je spullen veilig achter slot en grendel en zijn ze bovendien beschermd tegen de elementen. Een prima investering dus voor de krappere tuin.

Voor elke smaak

Tuinhuizen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Meest gebruikte zijn kunststof, hout en metaal. Elk materiaal heeft zo z’n eigen voordelen. Houten tuinhuizen dragen bij aan een warme uitstraling aan je tuin door de natuurlijke look. Dergelijke tuinhuizen vergen echter wel meer onderhoud. Metalen tuinhuizen komen vaak goed tot hun recht in de moderne tuin. Bovendien vallen deuren en ramen altijd goed in het slot, aangezien metaal niet krimpt of uitzet onder invloed van verschillende temperaturen.

Meest onderhoudsvriendelijk

Kunststof tuinhuizen zijn het meest onderhoudsvriendelijk. Hier heb je amper omkijken naar. Bovendien beschikt het kunststof vaak over een mooie houtnerf, zodat ze dezelfde natuurlijke uitstraling hebben als houten tuinhuizen. 

Een overkapping

Naast alleen een tuinhuis, is het ook mogelijk om te investeren in een tuinhuis dat voorzien is van een overkapping. Deze tuinhuizen bieden je nog meer voordelen. Zo is de ruimte onder de overkapping prima geschikt voor de inrichting van een gezellig terras en profiteer je optimaal van een droge plek om van je tuin te genieten.

Over de auteur