Ben je je op dit moment aan het oriënteren op terrasoverkappingen? Buitenseizoen-verlengen-met-een-overkappingDan kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten overkappingen verkrijgbaar en de kwaliteitsverschillen tussen de diverse producten kunnen behoorlijk groot zijn. Daarom is het raadzaam om een terrasoverkappingen specialist om advies te vragen. Hoewel een specialist waarschijnlijk niet de scherpste prijs kan aanbieden, krijg je over het algemeen wel een kwaliteitsproduct voor je geld. Maar de meerwaarde van een specialist zit hem in meerdere zaken, hierover zullen we je in dit artikel meer vertellen.

Een specialist zal je op gemeenteregels wijzen

Een goede specialist op het gebied van overkappingen, zal je wijzen op het feit dat je moet nagaan of er bepaalde regels in jouw gemeente van kracht zijn die invloed kunnen uitoefenen op de omvang van de overkapping die je tegen je woning aanbouwt. Hierdoor kun je veel gezeur en gedoe voorkomen waarmee je wel te maken kunt krijgen als je lukraak een overkapping aanschaft en er later achter komt dat de constructie eigenlijk in strijd is met de geldende gemeenteregels.

Een specialist denkt met je mee

Stel dat je het fantastisch vindt om van onder je terrasoverkapping door een glazen dak de mooie blauwe lucht te bewonderen. Dat kan natuurlijk gerealiseerd worden, maar wees je er wel van bewust dat het onder glas al snel heel warm kan worden als de zon begint te schijnen. Een gespecialiseerd bedrijf in overkappingen zou je dan ook adviseren om een intern zonnescherm te monteren (dit is een scherm dat direct onder het glazen dak wordt gemonteerd).
Maar het meedenken met de klant gaat natuurlijk verder. Stel bijvoorbeeld dat je iemand bent die van een strak design houdt, maar die bij de oriëntatie niet goed nadenkt over het verwerken van eventuele accessoires in de overkapping. Dan kan het zomaar zijn dat achteraf blijkt dat wanneer je verlichting in de constructie wilt aanbrengen dat alleen mogelijk is met losse elementen en dat je dus lelijke stroomsnoeren zult zien hangen. Onnodig, want er zijn namelijk constructies te koop waarbij de verlichting op een mooie manier in de staanders kan worden weggewerkt. Een terrasoverkappingen speciaalzaak kan je hierover adviseren.

Een specialist levert kwaliteitsproducten

In de meeste gevallen zal een bedrijf dat zich in overkappingen gespecialiseerd heeft met kwaliteitsproducten werken. Dat betekent dat je van je aankoop vaak jarenlang plezier zult hebben zonder dat er gebreken optreden. Mogelijke gebreken waarmee je bij goedkopere producten te maken kunt krijgen zijn onder andere: het afbladeren van de coatinglaag van de staanders, het doorbuigen van de aluminiumstaanders en een zonnescherm dat na enkele jaren al begint te rafelen.

Is een specialist altijd de juiste keuze?

Nee, het hangt er namelijk vanaf wat je van het product verwacht. Stel bijvoorbeeld dat je gewoon een aantal jaar wilt kunnen genieten van je overkapping en je het niet erg vindt als er hier een daar wat aan begint te mankeren. In dat geval is een advies van een terrasoverkappingen specialist niet altijd nodig en zal je waarschijnlijk ook meer waarde hechten aan een scherpe prijs. Wil je echter meerdere jaren ongehinderd plezier van je aankoop hebben? Dan raden wij zeker aan om naar een speciaalzaak te gaan.

Over de auteur