Omdat je tuin de aanloop naar je woning is, wil je graag dat deze er netjes bij ligt. Maar denk je er ook aan of je tuin veilig is? Ook voor inbrekers is je tuin de aanloop naar je woning, waar je veel kostbaarheden hebt liggen. In dit artikel lees je 3 tips om door te voeren in je tuin en zo de kans op inbraak te verlagen.

inbraak in tuin voorkomen

Gebruik tuinverlichting met een sensor

Inbrekers verlaten je tuin sneller wanneer ze plots in de spotlight staan. Daarom is het handig tuinverlichting met een sensor te gebruiken. De lampen gaan aan zodra er beweging is, zo zijn ook de buren sneller op de hoogte wanneer iemand op een ongepast tijdstip in je tuin is. Je buren zijn daardoor makkelijker in staat alarm te slaan en een inbraak wordt sneller voorkomen.

Plaats een lagere schutting

Met een lage schutting offer je misschien wat van je privacy op, maar je hebt wel vrij zicht op je tuin waardoor een inbreker hier minder snel wil staan sleutelen aan je deur. Een lage schutting zorgt er voor dat buren of voorbijgangers het sneller zien wanneer iemand in je tuin staat die er niet hoort.

Zet een goed slot op de poort

Hecht je toch veel waarde aan je privacy en kies je daarom voor een hoge schutting? Bedenk je dan dat het erg belangrijk is een goed slot op de poort te monteren. Het is moeilijk om over een hoge schutting heen te klimmen, met grote goederen al helemaal, dus zal een inbreker dat minder snel doen. Laat je de poort open? Dan maak je het een inbreker wel erg makkelijk met een televisie naar buiten te lopen.

Berg tuinspullen goed op

Het klinkt misschien logisch, maar het gebeurt nog te vaak: een container naast de schuur of een ladder die in de tuin staat. Zet deze spullen achter slot en grendel zodat inbrekers er geen gebruik van kunnen maken. Door dit soort goederen naast de schuur of schutting te laten staan komen inbrekers wel erg makkelijk in je tuin, en dat wil je voorkomen! Door je tuin netjes en opgeruimd te houden bespaar je meteen op de kosten van tuinonderhoud.
Voer deze tips door in je tuin om inbrekers te weren zonder dat de kosten van inbraakbeveiliging hoog oplopen.

Over de auteur