Er zijn diverse keuzes die je kunt maken als je op zoek bent naar een nieuwe erfafscheiding. Een van de veel gekozen opties is het plaatsen van schanskorven als erfafscheiding. Schanskorven geven een tuin een extra dimensie en zorgen voor een mooie sfeer en uitstraling. In dit artikel lees je alles wat je moet weten als je schanskorven als erfafscheiding wilt plaatsen.

Wat zijn schanskorven?

Schanskorven worden ook wel steenkorven genoemd en deze benaming beschrijft precies de uitstraling van deze vorm van erfafscheiding. Een schanskorf is een grote ijzeren korf dat gevuld kan worden met stevig en zwaar materiaal zoals natuursteen. Hierdoor ontstaat er een stevige constructie dat uitstekend dienst kan doen als erfafscheiding. Er is dus sprake van een natuurstenen schutting.

Waarom een schanskorf uitstekend geschikt is als erfafscheiding

Een schanskorf is om diverse redenen uitstekend geschikt als erfafscheiding. We zetten de veelzijdige voordelen van het gebruik van schanskorven hieronder voor je op een rijtje:

 • Schanskorven zijn volledig onderhoudsvrij en erg duurzaam
 • Schanskorven kunnen gemaakt worden van gerecyclede materialen
 • Schanskorven zijn uitstekend bestand tegen roestvorming en andere weersinvloeden
 • Schanskorven zijn een milieuvriendelijke toepassing
 • Schanskorven belemmeren de inkijk in een tuin en bieden veel privacy
 • Schanskorven werken geluiddempend
 • Schanskorven passen in iedere tuinstijl

Veelzijdig gebruik van een steenkorf

Een steenkorf is veelzijdig te gebruiken. Het is niet alleen een keuze als erfafscheiding maar ook als bloembak, tuinhaard of als basis voor een sfeervolle zithoek buitenshuis. Schanskorven kunnen volledig op maat worden aangepast op basis van je tuinontwerp mits je hiervoor wel naar een schanskorf specialist gaat. Schanskorven kopen kun je bijvoorbeeld uitstekend doen bij Gabinova. Hier kun je bijvoorbeeld zelf de maat kiezen en een keuze maken met welke stenen je de korven gaat vullen. Tot slot kun je het geheel op een prachtige manier afmaken verschillende accessoires, zoals sfeervolle lampen of een prachtige waterval.

Steenkorven zelf plaatsen?

Met het maken van een keuze uit de veelzijdige mogelijkheden in schanskorven heb je eigenlijk het moeilijkste gedeelte van het traject al gehad. Het is immers niet ingewikkeld om steenkorven zelf te plaatsen. Het zelf plaatsen van schanskorven doe je grofweg in 4 stappen:

 • Stap 1: Het plaatsen van een fundering, afhankelijk van de grondsoort
 • Stap 2: Het plaatsen van de kant-en-klaar aangeleverde lege steenkorf
 • Stap 3: Het verbinden van de korven aan elkaar
 • Stap 4: Het vullen van de korven met natuursteen

Zoals aangegeven is een schanskorf een duurzaam en tijdloze erfafscheiding waar je niet op uitgekeken zult raken. Het is zelfs mogelijk om de schanskorven mee te nemen als je gaat verhuizen. Het kopen van schanskorven is dus een investering waar je desgewenst een leven lang van kunt genieten. Daarnaast zorgt het onderhoudsvrije karakter van schanskorven ervoor dat je er géén omkijken meer naar hebt en dat is voor veel mensen erg belangrijk!

Over de auteur