Op warme zomerse dagen is het heerlijk om op je terras in de zon te zitten. Maar als het hoogzomer is dan kan de zon behoorlijk gaan branden en heb je behoefte aan een schaduwplek. Als je geen overkapping hebt om onder te zitten, dan biedt een parasol een handig alternatief. Met een parasol creëer je zelf een schaduwplek op plekken waar jij wilt. Met een parasol is het toch mogelijk om op een plek te zitten waar de zon volop schijnt, zonder dat je last van de brandende zon hebt. Wanneer je een parasol wilt aanschaffen heb je keuze uit verschillende soorten parasols.

Stokparasol

De stokparasol is de meest bekende en gebruikte parasol. De parasol staat op een stok die verticaal op een voet staat. De voet van de parasol is van beton of van een met water gevulde kunststof bak zodat de parasol stevig vast staat en niet weg kan waaien. De stokparasol wordt veel gebruikt in combinatie met een tuinset. In het midden van de tafel zit een gat waar de stok doorheen kan. Zo kun je gemakkelijk van een tuinset genieten, zonder dat de parasol in de weg staat. De stokparasol is ook een lichte parasol. Als je hem niet nodig hebt, is deze gemakkelijk in te klappen en op te bergen.

Zweefparasol

Een luxere versie van de stokparasol is de zweefparasol. Deze parasol hangt aan een arm en deze arm is verbonden aan een verticale stok. Het grote voordeel ten opzichte van de stokparasol is dat de stok niet onder de parasol staat, maar naast de parasol. Dit geeft de parasol een zwevend effect en je kunt er dan ook gewoon onderdoor lopen. Wel moet een zweefparasol van een goede en zware kwaliteit zijn, want hij is gevoeliger voor wind. Je kunt een dergelijke parasol kopen bij parasol-shop.nl, waar je eenvoudig online jouw ideale parasol aanschaft.

Muurparasol

In principe is de muurparasol hetzelfde als een zweefparasol, maar het verschil is dat de arm muurparasol is verbonden met een standaard die aan de muur is verbonden. De parasol hangt dan wel heel stabiel en vast aan een muur, maar je bent wel minder flexibel. Je kunt dan enkel op die plek schaduw creëren. Wil je toch op een andere plek ook schaduw, dan ben je genoodzaakt om een tweede parasol aan te schaffen. Voordeel van de muurparasol is dan wel weer, dat je alle ruimte hebt om je tuinmeubelen neer te zetten hoe jij dat wilt, want je hoeft geen rekening te houden met een parasolvoet.

Over de auteur