Geniet je ook zo van de lange zomeravonden in je tuin en hoop je dat er nooit een einde aankomt? Als het de kant van de herfst opgaat, zijn de avonden al snel wat killer en kouder. Dan ben je haast al weer gedwongen om binnen te zitten. Of toch niet? Het is ook op avonden als de temperatuur lager is toch mogelijk om buiten nog te genieten. Je hoeft daarvoor alleen maar een tuinkachel aan te schaffen. De kachel voorziet in warmte en niet geheel onbelangrijk, ook in sfeer.

Exclusieve uitstraling op je terras

Je hebt het weer en de temperatuur niet onder controle, maar zelf wel in de hand hoelang jouw zomer gaat duren. Een buitenkachel heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan alleen warmte om de zomer te verlengen. Zo heeft een tuinkachel een toegevoegde waarde als het gaat om de uitstraling van je terras of tuin. Er zijn tegenwoordig prachtige tuinkachels verkrijgbaar met originele designs. De keuze van een kachel in je tuin is daarom ook geheel af te stemmen op de tuinstijl. Daarbij is onder meer rekening te houden met het materiaal.

Onderscheid materiaal van tuinkachels

Het design is belangrijk voor de juiste sfeer die de tuinkachel met zich meebrengt en het materiaal maakt daar onderdeel vanuit. Er zijn wat dat betreft drie belangrijke soorten materialen te onderscheiden voor tuinhaarden en buitenkachels. Gietijzer is een van de materialen voor tuinkachels die doorgaans een unieke en decoratieve uitstraling hebben. Het voordeel is bovendien dat een gietijzeren tuinkachel geen lasnaden heeft. Andere toegepaste materialen zijn cortenstaal en staal. De stalen en cortenstalen buitenhaarden staan bekend om de meer modernere ontwerpen. Het is bij cortenstalen exemplaren vaak wel zo dat getracht is om het uiterlijk er wat meer verweerd uit te laten zien. Zo krijg je een moderne tuinhaard met een authentieke look. Van alle materialen is bekend dat zij bestand zijn tegen hoge temperaturen en daarom volop in warmte voorzien als het buiten fris is.

Warmte direct voelbaar

Het is als je buiten zit niet aangenaam als het te veel afkoelt. Daar is direct wat aan te doen met een tuinkachel. De warmte is namelijk direct voelbaar, zodat je snel weer een comfortabel gevoel krijgt. De directe warmte verdwijnt bovendien niet direct in de wijde omgeving. De tuinkachels zijn zo gemaakt dat de warmte in de directe omgeving blijft hangen. Je ervaart dan ook snel de warmte die ervan afstraalt. Bovendien is er met de warmte en het vuurspel natuurlijk meteen sprake van een sfeervol decor. Gebruik je de kachel niet of is het overdag dan is de tuinhaard een prachtig designobject.

Extra functionaliteiten

Het is niet alleen populair om de zomer te verlengen met een tuinkachel. Er zijn ook steeds meer mensen die de keuken naar buiten brengen. Wist je dat er tuinkachels zijn die de mogelijkheid bieden om op te koken? Het is natuurlijk altijd mogelijk om op open vuur gerechten te bereiden. Daarnaast zijn er opties om van een oven in een tuinkachel gebruik te maken. Op deze manier haal je het leven van binnen helemaal naar buiten.

Welke tuinkachel kies je?

Het is niet heel moeilijk om de ideale tuinkachel te kiezen. Het is onder meer belangrijk om met het formaat rekening te houden net als met het materiaal. Het design kent natuurlijk een persoonlijke voorkeur en dan is er ook nog het budget. Tuinkachels zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en al dan niet uitgevoerd met extra functionaliteiten. Kijk naar waar jij behoefte aan hebt om je zomer qua warmte te verlengen. Dan kom je vanzelf bij de ideale tuinhaard uit die je straks veel plezier bezorgt.

Over de auteur