Wil je extra ruimte creëren thuis, maar hoef je geen grote uitbouw of serre, denk dan aan een muurkas! Met een muurkas kun je toch dat extra stukje ruimte creëren en krijg je echt een buitengevoel. Muurkassen komen tevens in allerlei soorten, maten en materialen. Wij vertellen jou er alles over.

Wat is een muurkas en waar komt het vandaan?

De naam verklapt het eigenlijk al. Een muurkas is een kas zonder achterwand die tegen een muur wordt geplaatst. Ergens rond het jaar 1437 gebruikte een van de eerste Romeinse Keizers Tiberius Julius Caesar Augustus al een muurkas die gemaakt was van mariaglas om komkommers te kweken. In de 19e eeuw werden de muurkassen met tweezijdig licht en een zadeldak uitgevonden. In de daaropvolgende eeuw gebruikte men muurkassen steeds meer voor recreatieve doeleinden of het verzamelen en kweken van planten.

De veelzijdigheid van muurkassen

Muurkassen zijn super veelzijdig, omdat ze zowel als tuinkamer of traditionele kas gebruikt kunnen worden. Van origine zijn muurkassen uitgevonden voor het verbouwen van groenten, planten en andere gewassen. Maar tegenwoordig worden muurkassen ook toegevoegd aan woningen om het aanzien te verbeteren en gebruikt als bijvoorbeeld tuinkamer. Zo geniet je in het vroege voorjaar van de zon en voel je echt alsof je buiten zit. Doordat de muurkas bevestigd is aan een muur van een woning of ander gebouw, profiteer je van de warmte die deze betreffende muur afgeeft en vasthoudt.

Soorten muurkassen

Alle muurkassen bestaan logischerwijs voor het grootste gedeelte uit glas, waardoor de de zon en daarbij de warmte gemakkelijk kan binnentreden. Daarnaast bestaat vaak het frame van de muurkas uit staal of aluminium. Vaak kun je jouw muurkas op maat bestellen met alle eigenschappen die jij wenst. Zo bepaal jij de grootte, materiaal, locatie van de deur en of er een (dak)raam in moet komen.

Muurkas aanschaffen

Wil je een muurkas kopen voor jouw woning? Laat je dan altijd adviseren door een specialist wat de mogelijkheden zijn. Zo heeft bijvoorbeeld Buiten-Goed in Barneveld een ruim aanbod verschillende maten en materialen muurkassen die op maat gemaakt kunnen worden. Muurkassen zijn tegenwoordig al beschikbaar voor de kleinste tuinen en terrassen, dus is altijd een mogelijkheid!

Over de auteur