Sinds dat je verhuisd bent naar je huidige woning heb je de bijbehorende tuin behoorlijk laten verwaarlozen. Veel op reis voor werk was de voornaamste reden dat je niet de nodige aandacht kon besteden aan het onderhouden van het groen, zodat de tuin in de afgelopen jaren meer een soort jungle is geworden waar onkruid welig tiert en er weinig tot geen orde te vinden is. 

Maar het veel op pad zijn is abrupt tot een einde gekomen nadat het coronavirus zijn intrede deed, waardoor je nu heel wat meer tijd in huis doorbrengt. En waar je voorheen snel over het tuinpad richting je auto liep om vervolgens te vertrekken, ben je je er nu toch wel bewust van geworden dat het tijd is om de tuin een make over te geven en deze weer de aandacht te geven die het verdient. 

Natuurlijk heb je de hoop niet opgegeven dat je straks weer op pad kunt gaan voor werk, waardoor een makkelijk te onderhouden tuin een vereiste is. Daarom ben je op zoek gegaan naar de mogelijkheden om je tuin een nieuwe aanblik te geven en te voorzien van nieuwe materialen, waarmee je ervoor kunt zorgen dat deze niet opnieuw in een jungle verandert als je er een paar weken niet naar omkijkt. 

Je hoeft niet bang te zijn dat een flinke bui het zand in je tuin laat verschuiven

Na het nodige speurwerk ben je tot de conclusie gekomen dat een van de makkelijkste manieren om je tuin nieuw leven in te blazen bereikt kan worden door het gebruik van sierbeton. Met behulp van betonbanden kun je alles op zijn plek houden.  Onderliggend zand zal niet verschuiven of verzakken na een flinke bui. Dat is ideaal voor de nieuwe tuinpaden die je aan wilt leggen, zowel die van de straat naar je voordeur gaat als die in de achtertuin van de keukendeur naar je aan te liggen zithoek gaat achter in de tuin. 

Daarnaast kun je je tuin voorzien van betonnen decoraties. Er zijn namelijk allerlei soorten betonblokken te verkrijgen die je op meerdere manier kunt toepassen om je tuin er vernieuwend en functioneel uit te laten zien. Het zal in eerste instantie even wennen zijn natuurlijk, maar dankzij de duurzaamheid en het gemak in gebruik, is het toepassen van beton een voor de hand liggende keuze. 

Maak op een mooie manier onderscheid tussen je oprit en de tuin

Door middel van het plaatsen van opsluitbanden kun je daarnaast op een mooie en strakke manier een onderscheid maken tussen bijvoorbeeld de oprit en de rest van de tuin. Je kunt een zone met planten goed afbakenen en doordat de opsluitbanden in verschillende kleuren leverbaar zijn, kun je een scherp contrast creëren waardoor je tuin er ook een stuk moderner uit gaat zien. 

Je bent overstag na zoveel ontdekte voordelen die het gebruik van betonnen onderdelen in je tuin kunnen betekenen. Duurzaamheid, ontwerp en het praktisch toepassen van beton zijn allemaal pluspunten die je voorheen niet zo zeer geassocieerd had met het gebruik van beton, maar na jezelf te hebben ingelezen heb je besloten om je tuin een tweede leven te gunnen. 

Over de auteur