Een zonneschermdoek vervangen lijkt misschien een hele klus. Toch is het minder ingewikkeld dan het eruitziet. Je kunt het redelijk eenvoudig zelf doen. Zelfs een elektrisch zonnescherm doek vervangen doe je gewoon zelf. Daarmee bespaar je enkele honderden euro’s montagekosten. Hoe je het doet? Dit zijn 5 tips om je zonneschermdoek te vervangen.

Tip 1. Doe het samen

Een zonneschermdoek vervangen is een flinke klus, die je het beste met twee of drie personen uitvoert. Anders is het een stuk lastiger om het doek los te maken en het nieuwe doek op te hangen. Ben je alleen? Dan zoek je er dus iemand bij. Kies een handig familielid of een vriend die de handen uit de mouwen kan steken.

Tip 2. Kijk naar filmpjes

Je krijgt als je een zonneschermdoek bestelt ook een blad met instructies. Toch is het altijd slim om ook even een paar filmpjes te bekijken. Een zonneschermdoek monteren is veel eenvoudiger als je meteen voor je ziet hoe dat in de praktijk gaat. Een stuk tekst is toch net even wat lastiger te interpreteren dan een duidelijk beeld van de montage.

Tip 3. Kies een goed doek

Een nieuw zonnescherm doek moet natuurlijk wel goed passend zijn. De meeste doeken worden keurig op maat geleverd. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de kwaliteit van het nieuwe doek. Kies een zonnescherm doek van een bekende aanbieder, zodat je zeker weet dat kwaliteit en garantie goed zijn. Op de website staat aangegeven hoe je de maten opneemt voor je nieuwe doek. Natuurlijk kies je een kleur doek die goed past bij de rest van je gezellige tuininrichting.

Tip 4. Werk op een geschikt moment

Een zonnescherm doek vervangen doe je het beste met mooi, droog weer. Verder doe je het op een moment dat je geen haast hebt. Het klusje kost even wat tijd en het wordt veel lastiger als je eigenlijk haast hebt. Doe de klus vooral wanneer de grond ook droog is. Je zult het doek namelijk ook even op de grond moeten leggen en dan wil je niet dat het vies of nat wordt.

Stel je voor dat je begonnen bent met het vervangen van het zonnescherm doek. En ineens heb je geen flauw idee meer hoe je verder moet. Of je loopt vast omdat iets niet helemaal wil lukken. Wat doe je dan? Heel eenvoudig: je neemt contact op met de expert. In veel gevallen zal dat de leverancier van het doek zijn. Maak specifieke foto’s zodat je probleem duidelijk is. De klantenservice zal je zo snel mogelijk proberen te helpen. Door op tijd advies te vragen voorkom je onnodige schade omdat je het verkeer doet. In geval van nood kan er altijd nog een monteur langskomen om je te helpen.

Over de auteur