Met de warme en zonnige dagen in het verschiet wil je niets liever dan lekker in je tuin genieten van het warme weer. Maar dan moet je natuurlijk ook wel zorgen voor een goede uitstraling. Hier lees je enkele tips om aan de slag te gaan.

Een mooie, verzorgde grasmat

Met gras geef je de tuin al flink wat leven. Mits het natuurlijk goed verzorgd is. Zorg ruim van tevoren dat je geen kale plekken hebt: strooi graszaden om deze lelijke plekken aan te vullen en zorg voor voldoende water om het gras te laten groeien. Zorg daarbij er wel voor dat het gras netjes wordt gemaaid. Je kunt er ook voor kiezen om kunstgras te laten leggen: zo heb je geen onderhoud en blijft het gras altijd groen.

Werk je planten en bomen bij

Een tuin kan je extra sfeer uit laten stralen met leuke planten en bomen. Maar werk deze uiteraard wel bij. Zorg dat de bomen gesnoeid worden en knip lange takken van planten af zodat je een mooi en verzorgd geheel krijgt. Zo oogt de tuin ook een stuk rustiger. Wees ook terughoudend met het aantal planten: kies enkele opvallende planten op een vaste plek in plaats van heel veel planten. Het kost je meer onderhoud en het oogt druk.

Geef de tuin extra uitstraling met bloemen

Bloemen geven de tuin net dat extraatje wat het nodig heeft. Dankzij de felle kleuren maak jij een echte zomerse tuin. Veel bloemen kunnen helaas maar een zomer mee, maar er zijn bloemsoorten die de winter kunnen overleven en een jaar later weer volop in de bloei dus zijn. Laat je inspireren door het aanbod van de tuincentra.

Kies voor verkoeling

Een zomer is natuurlijk niet altijd plezier: soms kan het echt erg heet worden. Je kunt dan het beste gebruik maken van een grote parasol bij je loungeset. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een zwembad in je tuin! Deze zorgt voor de verkoeling op de hete dagen en weken. Ga een intex zwembad kopen om de zomer goed voorbereid aan te gaan.

Haal de barbecue tevoorschijn!

In de tuin kan je diverse leuke zomerse accessoires plaatsen, maar een echt essentieel onderdeel hierbij is toch wel een barbecue! Er zijn vele modellen te vinden waar je uit kunt kiezen met elk hun eigen voordelen.

Over de auteur