Het is tijd voor gezinsuitbreiding. En nee, het is niet datgene wat je denkt. Er komt geen nieuwe baby aan. Maar wat dan wel, vraag je jezelf misschien af. Na weken discussiëren met je vrouw en dochters over een nieuw huisdier heb je toch aan het kortste eind moeten trekken. De beslissing is genomen door de vrouwen in je leven en de familie wordt uitgebreid met een konijn. 

Een konijn. Je kent ze wel. Zo’n schattig zacht diertje dat je met van die grote ogen aankijkt terwijl het langzaam op een worteltje knabbelt. Zo’n dons pakketje dat vrolijk door de tuin heen huppelt, hier en daar wat gras hapt en vervolgens overal van die fijne keuteltjes achterlaat. 

De dames zijn razend enthousiast en kunnen niet wachten tot het weekend is. Je hebt ze immers beloofd om zaterdag een bunny met ze te gaan kopen. Ze mogen zelf kiezen, al heb je als voorwaarde gesteld dat ze het wel unaniem eens moeten zijn over wat voor soort stampertje ze in huis willen. Het kan namelijk niet zo zijn dat de ene kiest voor een Vlaamse reus terwijl de andere verliefd is op een dwergkonijn. 

Je gaat op zoek naar een passend hok voor jouw nieuwe konijn!

Daarnaast heb je nog een voorwaarde gesteld, alvorens akkoord te gaan met de acquisitie van een nieuw huisdier. En dat is dat er ook een konijnenhok voor in de tuin komt. Er is geen sprake van dat een konijn de enige nacht in bed slaapt bij je ene dochter en de volgende dag de nacht doorbrengt met je andere. 

Je bent flexibel, maar hebt geen zin om straks het tapijt iedere keer opnieuw te moeten wassen omdat die wollige viervoeter ’s nachts zijn blaas niet onder bedwang kon houden. Dus alvorens je dit weekend op pad gaat met je gezin om een nieuw troetel konijn uit te zoeken, heb jij besloten om nog deze week een passend hok te zoeken voor dat nieuwe dier.

Een konijnenhok kopen is echter een moeilijker proces dan je eigenlijk voor ogen had. Want waar ben je precies naar op zoek. Je komt er achter dat er meer soorten konijnenhokken zijn dan soorten bier en daar ken je er toch behoorlijk wat van. Je kunt kiezen voor een versie met een nachthok maar er zijn ook dubbel hokken met een onderren of met een zogenaamde buitenren. Daarnaast heb je opties die gemaakt zijn van hout, maar tegenwoordig zijn ook de kunststof konijnen hokken in allerlei soorten leverbaar. 

Over de auteur