Veel tuinen worden afgeschermd door schuttingen. Schuttingen hebben vele voordelen. Ze zorgen ervoor dat de huisdieren niet weglopen, je terrein beveiligd is maar misschien nog wel belangrijker; je hebt je eigen privacy. Als je van plan bent om er een te gaan aanschaffen is het belangrijk dat je let op verschillende aspecten. Daarnaast is een goede voorbereiding het halve werk. Zeker bij het plaatsen van een omheining is het belangrijk om goed voorbereid op zoek te gaan naar de juiste schutting. Daarnaast zorgt een goede voorbereiding ook dat het totaal jaren mee gaat.

Welke voorbereidingen moet je treffen voor de aanschaf van een schutting?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen die mogelijk zijn. informeer naar de maximale hoogte dat het mag hebben. Dit is belangrijk om te weten want dit bespaart je mogelijk latere discussies met gemeente en/of buren. Daarnaast moet je ook rekening houden met de lengte die je nodig gaat hebben. Hoeveel meter hekwerk wil je gaan plaatsen? Naast deze gegevens is het ook handig om te kijken naar welke schuttingen er allemaal mogelijk zijn. In het kort bestaan er zes soorten; van hout, beton, kunststof, natuurlijk materiaal, draad of steenkorven. Iedere soort heeft zo zijn voor- en nadelen. Kijk dus goed naar wat je wensen zijn zodat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. Het is ook handig om een budget op te stellen zodat hier ook aan kan worden voldaan.

Naast deze voorbereidingen moet je ook goed kijken naar de desbetreffende grond waarop het geheel komt te staan. Om het zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het van belang dat de ondergrond in goede staat is. Zorg ervoor dat alle bomen en struiken uit de ondergrond verwijderd zijn. Kijk daarna of er nog ergens afval verstopt zit en/of er bestrating aanwezig is in de grond. Nadat dit allemaal in orde is gemaakt moet er ook worden gekeken naar de grond of deze bouwrijp is. Vaak wordt, bij het plaatsen van een schutting door een bedrijf, dit allemaal geregeld. Als je het zelf gaat plaatsen let hier dan op.

Belangrijke dingen om rekeningen mee te houden bij het aanschaffen van een schutting.

Het aanschaffen van een omheining is niet zomaar iets. Je moet dan ook een paar dingen in acht nemen bij het kopen van een schutting. Ten eerste zorgt het voor een groot gedeelte de sfeer in de tuin. Wanneer je rond kijkt in je tuin kun je er niet om heen kijken. Zorg er dus voor dat de omheining goed past bij de rest van de tuin. Daarnaast zijn er andere dingen zoals de kosten die erbij komen bij het laten zetten van een schutting. Veel bedrijven rekenen nog kilometerskosten of andere kostenposten, waardoor de aanschaf erg duur kan worden. Om de kosten te drukken, kunt u zelf het initiatief nemen om wat werk te verzetten. Help een handje mee of zet het zelf in elkaar. Wanneer je de wens hebt om ook nog een poort/deur er in te laten zetten kijk dan of dit mogelijk is. Let ook op of het geheel tegen een stootje kan. Bijvoorbeeld hagel, regen of wind. Zodat je zeker weet dat je er van kan genieten! Wil je meer weten? Lees meer op deze website

Over de auteur