Nu de dagen korter worden en de bomen hun bladeren laten vallen kan je tuin er al snel minder aantrekkelijk uit gaan zien. Er zijn echter veel leuke nieuwe trends die je tuin juist in de herfst een extra oppepper geven zodat je nog lang kunt genieten van de prachtige kleuren en geuren die de herfst te bieden heeft. Hier vind je vier moderne herfst tuintrends waarmee je je eigen plekje in de herfst kunt opfleuren.

Een eigen sprookjestuin

Deze eerste trend draait om het vrij laten groeien en bloeien van je tuin. Althans, dat lijkt zo. Door planten met een bosachtig karakter met elkaar te combineren en ze op een rommelige manier te plaatsen in je tuin, bereik je een effect dat uit een andere wereld lijkt te komen. Gebruik varens en verschillende soorten mossen voor een nonchalant effect en maak het plaatje af met pastelkleurige bloemen en glanzende bloempotten. Zo creëer je je eigen magische plekje.

Een verenigde tuin

Als tegenhanger van de nonchalante en rommelige sprookjestuin is er de verenigde tuin. Bij deze trend kies je ervoor om veel planten uit dezelfde familie te gebruiken, die er toch allemaal net iets anders uitzien. Zo heb je toch variatie in je tuin, maar oogt het tegelijkertijd als een geheel. Je kunt dit effect versterken door alleen accessoires te gebruiken met dezelfde vorm. Combineer cirkelvormige bloempotten met cirkelvormige kussens of een mooie ronde spiegel aan de muur. Je kunt ervoor kiezen om met kleur te spelen om de tuin levendiger te maken, maar een vast kleurenpallet geeft de tuin een rustigere look.

herfst-woontrends

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/523895369131467848/

Een bonte boel

Een kleurrijke en drukke tuin is het perfecte middel om een herfstdip tegen te gaan. Haal energie uit je tuin door vrolijke en kleurrijke bloemen te gebruiken. Denk hierbij aan chrysanten en violen die jou en je tuin helemaal opfleuren. Ook de accessoires in je tuin mogen allerlei kleuren en vormen hebben zodat je een bont geheel creëert. Een tuin vol verschillende kleuren en vormen is een heel spektakelstuk. Je kunt er zelf voor kiezen hoe druk je het wilt maken.

Vormen en lijnen

Een tuin gebaseerd op geometrische vormen en lijnen is helemaal modern. Maak gebruik van planten die een perfecte cirkel vormen zoals bolchrysanten, en combineer deze met planten die echt de hoogte in schieten. Zorg dat je tuin een aantal verschillende zichtlijnen heeft, door lage planten te combineren met hoogte door bijvoorbeeld wat bloemen aan de muur te hangen. Struiken zijn een ideaal middel om mee te spelen binnen de geometrische look. Je kunt ze namelijk in alle vormen snoeien die het beste bij je tuin passen. Pas je accessoires aan aan de lijnen van je tuin, zodat je de geometrische uitstraling helemaal doorzet in je tuin.

herfst-tuintrends

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/89016530113070955/

Voor elk wat wils

Of je je tuin liever organisch en volledig natuurlijk houdt of graag een strakkere uitstraling wilt: er is een herfsttrend voor iedereen. Deze trends inspireren je om ook in de donkere dagen te genieten van je eigen tuin, en fleuren de dag een beetje op. Welke herfst tuintrends je ook wilt toepassen in jouw tuin: geniet vooral van de prachtige uitzichten en geuren die de herfst je te bieden heeft.

herfst-tuin

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/529524868670927109/

Over de auteur