Heb je een mooi terras of balkon ingericht met een aantal leuke zit- of ligmeubelen? Wil je toch nog extra sfeer creëren en het even gezellig maken als binnen? Buitenkleden zijn dan echt geen overbodige luxe. En wees gerust: alle buitenkleden zijn perfect bestemd om buiten te gebruiken. Wij lichten hier alvast een tip van de sluier op over deze bijzondere buitenkleden.

Leg je buitenkleden waar je maar wilt

Buitenkleden zijn niet alleen geschikt voor je balkon of terras. Je kunt ze ook op het gras, naast je zwembad of voor aan je boomhut gebruiken. Ze zijn sterk en gaan lang mee. Bovendien zijn tuinkleden lichter dan gewone vloerkleden, zodat je ze makkelijk kunt meenemen naar bijvoorbeeld een picknick, naar een festival of naar de camping.

Bepaal je eigen stijl

Met buitenkleden kun je je eigen stijl bepalen. Heb je nogal onopvallende tuinmeubelen? Deze kun je opvrolijken met een fel ekleurd buitenkleed. Schep contrasten met buitenkleden of kies er een aantal in dezelfde tinten. Met buitenkleden kun je creatief en speels omgaan. Wil je veel kleuren of neutrale tinten? Wil je streepjes, zig-zag of een egale look? Wil je fijne of brede strepen, of ga je eerder voor etnische prints? Neem eens een kijkje bij Volero, het kan allemaal! Net als bij vloerkleden voor binnen, bestaan buitenkleden in diverse maten, kleuren en prints. Zo kun je makkelijk je buitenkleden laten aansluiten met je meubelen, je stijl van je woning en je eigen voorkeuren.

Stijlvol en tegelijk aangenaam

Een buitenkleed geeft niet alleen een mooie look aan je tuin. Het is ook praktisch. Je mag er met je natte voeten op lopen en er mag zand in komen. Een buitenkleed kan dit allemaal aan. Het voelt aangenaam aan en heeft alle voordelen van een vloerkleed voor binnen. Je kunt er lekker op liggen zonnen, een boek lezen of met de kinderen spelen. Eens je dit in je tuin hebt, wil je dit nooit meer kwijt!

Makkelijk in onderhoud

Een vloerkleed voor buiten is makkelijk in onderhoud. Het neemt niet veel stof of vuil op. Je maakt het eenvoudig schoon met een vochtige doek. En je hangt het af en toe eens aan de wasdraad om lekker uit te waaien. Meer hoef je niet te doen. Het behoudt altijd zijn frisse uitstraling.

Ook voor binnen?

Heb je je favoriete buitenkleed gevonden en wil je hetzelfde voor binnen? Dit kan perfect! Elk buitenkleed is ook geschikt voor binnen. Breng het na de zomer gerust in huis en geniet er nog een hele winter van!

Over de auteur