De lente is in aantocht en de zon laat zich al weer wat vaker zien. Tijd om eens te kijken naar opfrisser voor je tui of balkon. Weet je alleen niet zo goed wat je wil en wat er te krijgen is? Lees alles over de drie tuintrends van 2017 en laat je inspireren.

Rotan stoelen

Botanisch wonen en urban jungle zijn al een tijdje grote interieurtrends voor in huis. Denk aan macramé plantenhangers, bamboe accessoires, veel planten én rotan stoelen. Deze trend is ook in de tuin weer terug te vinden. Rotan stoelen geven je tuin of balkon een natuurlijke uitstraling en maakt zelfs een tuin met alleen tegels gezellig. Denk je bij rotan tuinstoelen aan oubollig? Dat hoeft zeker niet, als je gaat voor tuinstoelen met strakke, metalen poten of stoelen in een leuke, zomerse kleur.

rotan tuinstoelen

Metalen tuinstoelen

Ben je fan van Scandinavische interieurs? Dan ben je vast ook op zoek een strakke, licht minimalistische tuin of balkon. Metalen tuinstoelen zijn in dat geval een prima keuze. Ze ogen niet alleen modern, maar nemen bovendien weinig ruimte in. Ideaal als je niet veel buitenruimte hebt en toch lekker wilt zitten op je balkon of in je tuin. Combineer je metalen tuinstoel met eveneens metalen bijzettafeltjes met handvat om het af te maken. Tip: ga voor tuinstoelen in een pastelkleurtje voor een frisse, zomerse uitstraling.

Wandborden en plantenhangers

De trend van wandborden met allerlei designs ken je vast al voor binnen, maar ook deze trend kan doorgetrokken worden naar de tuin. Zie je schutting of buitenmuren als een leeg vlak waar je met wandborden iets bijzonders van maakt. Let er wel op dat je borden gebruikt die tegen regen kunnen. Een tweede erg leuke vorm van tuindecoratie zijn macramé plantenhanger. Ze ogen nonchalant en speels, waardoor je gemakkelijk gezelligheid toevoegt aan je buitenruimte.

 

Over de auteur