Het is ontzettend leuk om een grote tuin te hebben, maar je moet er natuurlijk wel raad mee weten. Heb jij geen idee wat je met een grote tuin moet beginnen? Een grote tuin inrichten, dat doe je met deze vijf tips. Zo kan jij deze zomer genieten van een sfeervolle en mooi ingerichte grote tuin!

1. Grote tuin inrichten: veel beplanting

In een grote tuin mogen grote soorten beplanting gebruikt worden. Begin met een basis van vaste planten die jaren meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Deze planten zorgen voor een groene basis in de tuin. Daarnaast kan je jaargebonden planten in de tuin zetten die je ieder seizoen moet vervangen. Naast vaste beplanting heb je natuurlijk nog planten in potten en bakken. Deze planten vragen eigenlijk het meeste werk omdat je ze regelmatig vervangt, maar dan heb je ook wat. Een tuin met veel groen ziet er veel gezelliger uit dan een kale tuin!

2. Inrichten grote tuin: (kunst)gras

Een grasveld in een grote tuin is vooral leuk als je kinderen of honden hebt. Zij vinden het heerlijk om te rennen en te spelen op het gras, zeker als ze alle ruimte hebben. Als je een groot grasoppervlak wilt hebben in de tuin, overweeg dan eens om een robotmaaier aan te schaffen. Deze grasmaaier doet al het werk voor jou waardoor je uren kunt besparen met maaien. Tijd die je wellicht liever in één van deze heerlijke loungesets doorbrengt.

Een andere mogelijkheid is om kunstgras te voorzien. Je kunt zelf kunstgras leggen, maar je kunt dit ook laten doen door een bedrijf. Het is maar net wat jij het fijnste vindt. Tegenwoordig ziet kunstgras er net zo mooi uit als echt gras en zie je vrijwel geen verschil meer. Het enige verschil is dat jij er geen omkijken meer naar hebt want je grasveld ligt er altijd prachtig bij!

3. Grote tuin indelen

Bij het inrichten van een grote tuin is het wellicht fijn om verschillende gedeeltes te voorzien. Je kunt dit op een leuke en speelse manier aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan een terras met daarop een loungeset en/of een eettafel met stoelen. Als je kids hebt, dan is een speelhoek voor de kinderen heel leuk. Voor jou en je partner kan je een romantisch hoekje voorzien met een tuinbank en een mooie uitkijk over de tuin. Op die manier kan iedereen van de grote tuin genieten en dat op ieder moment van de dag. Hieronder vind je alvast een paar prachtige tuinmeubelen voor in jouw grote tuin!

Sunyard Wales tuinbank 180cm
Intenso Carpino lounge tuinbank 3-zits 230cm
Intenso Milano ligbed
Apple Bee Hawaii ligbed stapelbaar
Bellagio Vezzano hoek loungeset 4-delig
Manifesto Matese/Sora 220cm dining tuinset 7-delig
ROUGH-X boombank ø 200cm

4. Mooie paden

Deze verschillende gedeeltes kan je met elkaar verbinden door mooie paden te creëren. Wat dacht je van een romantisch pad door bogen van rozen? Ook een tegelpad door het gras of een kiezelpad langs prachtige bloembakken ziet er mooi uit. Laat de tuin een verrassing voor je zijn door achter iedere bocht iets nieuws te creëren. Zo blijft de tuin een plek waar veel te ontdekken is. 

5. Een vijver

Een grote tuin inrichten? Dan kan het aanleggen van een vijver een leuk idee zijn. Je hebt er in ieder geval genoeg ruimte voor! Je kunt kiezen voor een natuurlijke vijver met veel groen of juist voor een strakke moderne vijver. Een vijver onderhouden vraagt tijd om te onderhouden, maar als je de vijver op de juiste plaats laat aanleggen kan dit tot een minimum beperkt worden. Bovendien heb je met een vijver een prachtige blikvanger in jouw grote tuin. Als je de ruimte én het budget hebt, kan je ook zelf een zwembad aanleggen!

Over de auteur