Iedereen weet hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan het interieur van de woning. Vooral als het doel is om zo comfortabel en gezellig mogelijk te wonen. Vaak vergeet men echter dat ook de tuin een deel uitmaakt van die woning, en dat zorgt er vaak voor dat er geen harmonie bestaat tussen binnen- en buitenkant.

Dit is echter wel belangrijk! Als je ook tijdens de warmere periodes van het jaar ten volle wil genieten van je woning, dan is het de moeite waard binnenkant en buitenkant tot één geheel om te vormen. Er zijn gelukkig heel wat verschillende manieren waarop je dat kan doen.

De tuin als verlengstuk van het interieur

Hoewel veel mensen de tuin zien als een afgescheiden deel van de woning, is het tegendeel waar. Je kunt zowel jezelf als bezoekers een groot plezier doen door beide in elkaar over te laten lopen. Hoe doe je dat nu het beste?

  1. Terugkerende elementen toepassen

Een goede manier om de woning om te vormen tot een harmonisch geheel is door elementen en kleuren van de binnenzijde terug te laten komen in de tuin. Denk hierbij aan bepaalde meubelstukken, opvallende kleuren, typerende vormen van decoratie, enzovoort.

Zo kan je bijvoorbeeld buiten dezelfde stoelen en tafels gebruiken als in de woonkamer, maar dan natuurlijk wel vochtbestendige varianten. Of je kiest voor een compleet ander set meubels, maar dan wel in gelijkaardige tinten of in een gelijkend model. Op die manier is elke ruimte uniek, maar is er wel sprake van een terugkerend thema!

  1. Een terrasoverkapping laten plaatsen

Het is ook een slim idee om een overkapping over het terras te laten bouwen. Hiermee is het eerste deel van het terras niet enkel beter afgeschermd tegen weersomstandigheden zoals wind, regen en sneeuw in de winter, maar kan je tijdens de zomer ook nog eens genieten van een gezellig stukje schaduw als het zonnig is.

Terrasoverkappingen komen in ongelofelijk veel uitvoeringen, formaten, modellen en merken en dat geeft je natuurlijk heel wat keuzevrijheid. Een terrasoverkapping zorgt er daarbij ook voor dat de woning als het ware een beetje wordt doorgetrokken naar de tuin en het terras.

  1. Bouw een veranda aan de woning

Een andere manier om het huis en de tuin tot een geheel om te vormen is door te kiezen voor een veranda. Het voordeel van een veranda is dat je je ook tijdens de koudere periodes van het jaar in de tuin kan begeven en er kan genieten van een beetje frisse lucht. Daarbij fungeert het duidelijk als een soort van overloop tussen de woning en de tuin, wat natuurlijk de bedoeling is.

Tuin en huis: één geheel

Hoewel ze natuurlijk hun verschillen hebben maken zowel de tuin als de woning degelijk deel uit van een geheel. Zeker voor zij die een gezellige atmosfeer teweeg willen brengen en houden van comfort is het belangrijk de juiste maatregelen te treffen. Bovenstaande tips helpen je daarbij en maken wonen eenvoudiger, aangenamer en ook gewoon veel efficiënter!

Over de auteur