Droom jij ook weleens van een jacuzzi in je achtertuin of op je balkon? Lekker relaxen met vrienden in een warm bubbelbad, met een glas koude wijn in het zonnetje. Of samen met je partner warm tegen elkaar, genieten van de sneeuw op je terras? Overweeg je een jacuzzi te kopen voor thuis? Deze luxe droom is nu binnen handbereik, want de prijzen zijn tegenwoordig goed betaalbaar, waardoor ook jij misschien binnenkort kunt genieten van je eigen therapeutische privé bad.

Jacuzzi, whirlpool of bubbelbad?

Een Jacuzzi is een ander soort bad dan een whirlpool of bubbelbad. Ondanks dat ze op elkaar lijken, zijn ze toch anders. Het verschil zit hem in de beweging van het water. Bij een Jacuzzi wordt het water via jets continue in beweging gehouden, wat ten goede van de kwaliteit van het water.

Heerlijk relaxen

We leven in een drukke maatschappij, waarin veel van ons wordt gevraagd. Een jacuzzi is een ideaal hulpmiddel om te ontspannen en het werkt niet alleen helend voor de spieren, maar ook voor je geest. Je knapt helemaal op na een uurtje in zo’n weldadig bad. Het bad neemt weinig ruimte in beslag en is zo ontworpen dat het water op een temperatuur van ongeveer 38 graden blijft. Je kunt hem tot maximaal 40°C verwarmen.

Een jacuzzi voor het hele jaar

Het voordeel van een jacuzzi is, dat je hem het hele jaar door kunt gebruiken. Een tijdelijk zwembad wordt vaak na de zomer opgeruimd, maar door het warme water van het bad, kun je ook in de koude maanden heerlijk van je buitenbad genieten. Uit onderzoek blijkt dat het therapeutische effect zelfs vergroot wordt door een lagere buitentemperatuur ten opzicht van de temperatuur van het water. 

Waar moet je op  letten bij de aanschaf?

Bedenk bij de aanschaf goed hoeveel mensen er in de jacuzzi plaatsnemen. Er zijn baden voor 2, 3, 4, 5 en zelfs 6 personen. Een ander aandachtspunt is de kwaliteit van de jacuzzi. Die herken je aan de ergonomisch gevormde lig- en zitplaatsen, waardoor je optimaal kunt relaxen.

Hoe hou je de waterkwaliteit op peil?

Een voorwaarde voor een gezond en hygiënisch bad is het regelmatig onderhoud. Je houdt de kwaliteit van het water op peil met ingebouwde filters en het toevoegen van noodzakelijke chemicaliën, zoals onder andere PH-Minus, PH-Plus, Broom, Chloor. Met gecontroleerde werkwijze, volstaat het om elke drie maanden het water te verversen. Dit doe je eenvoudig met de tuinslang, via de daartoe voorziene af- en toevoer.

Over de auteur