Als je van plan bent om nieuwe tuinmeubelen of een buitenzithoek aan te schaffen, denk dan ook eens aan een vloerkleed voor buiten. Zo maak je je terras tot een verlengstuk van interieur. Met de onbegrensde verscheidenheid aan vloerkleden, is er zeker één die perfect aansluit bij je behoeften en smaak. Of je nu een veranda of terras aan het inrichten bent.

Kies het materiaal

Door het innovatieve gebruik van zowel natuurlijke als synthetische geweven materialen zijn vloekleden voor buiten sterk genoeg om alle weersomstandigheden aan te kunnen. Natuurlijke vezels zoals sisal, hennep, jute en zeegras zijn zeer sterk, geluidsabsorberend, duurzaam en voegen veel textuur toe aan je ruimte. 

Vloekleden van synthetische materialen zoals polypropyleen of plastic, kunnen gemakkelijk worden afgespoten. Bovendien drogen ze snel. Ze zijn licht van gewicht, zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Ook zijn synthetische tapijten vaak goedkoper dan natuurlijke materialen. Ideaal voor als je een beperkt budget hebt. Dan is het eveneens mooi als je je tuinmeubelen goedkoop kunt aanschaffen.

Kies de maat en vorm

Het beste koop je een vloerkleed pas als je je tuinmeubels hebt aangeschaft. Als je het vloerkleed onder een meubel plaatst, is het de bedoeling dat alle meubelpoten op het tapijt staan, of alleen de voorpoten. 

Meet ook de totale buitenruimte op voordat je gaat winkelen. Dan weet je hoe groot het vloedkleed maximaal kan zijn. Je kunt ook verschillende kleden gebruiken. Bijvoorbeeld één kleed onder de zithoek en één kleed onder de eettafel.

Kies een kleur en patroon

Vloerbedekkingen voor buiten zijn verkrijgbaar in zowel gedekte bruintinten als felle kleuren. Ook kun je ze krijgen in verschillende patronen. Denk aan strepen, geometrische patronen en meer. Om te bepalen welk vloerkleed geschikt is voor je ruimte, kun je het beste nagaan in hoeverre het een aanvulling is op je bestaande inrichting en hoeveel van het vloerkleed zichtbaar zal zijn. Een vloerkleed in een gedurfd patroon kan leuk zijn onder een eettafel, maar te overweldigend als het volledig zichtbaar is.

Over de auteur