Ben je op zoek naar een mooie, nieuwe barbecue? Overweeg dan eens een gasbarbecue. Op een gasbarbecue kan je heerlijk grillen. Van spareribs tot gegrilde groentes: op een gasbarbecue maak je het lekkerste eten. Ideaal voor een gezellig diner met vrienden of familie in de tuin. In dit artikel vertellen we je alle ins en outs van de gasbarbecue. 

Makkelijk in gebruik

De naam verklapt het al een beetje: een gasbarbecue werkt op gas. Er zijn gasbarbecues die werken op butaangas, propaangas en soms ook op LPG. Je sluit de draagbare gastank eenvoudig aan op de gasbarbecue en grillen maar. Een gasbarbecue is heel makkelijk in gebruik. Dit is direct ook het grootste voordeel van deze barbecue. Waar je voor een houtskoolbarbecue eerst aan de slag moet met kolen, is de gasbarbecue vrijwel gelijk gereed voor gebruik. Zowel het opwarmen als het op temperatuur houden van een gasbarbecue is heel eenvoudig. Je hoeft dus niet bang te zijn voor spontane vlammen die zzwarte speklapjes veroorzaken. 

Een ander groot voordeel is dat een gasbarbecue zeer zuinig in gebruik is. Barbecueën op gas is voordeliger ten opzichte van barbecueën op een houtskool of op een elektrische barbecue.

Een gasbarbecue veilig gebruiken

Of je nu voor een elektrische-, een houtskool- of gasbarbecue gaat: het gebruik van een barbecue is niet zonder risico’s. Het is daarom belangrijk om er zo veilig mogelijk mee om te gaan. De belangrijkste tip is om barbecues nooit binnenshuis te gebruiken. Daar zijn ze simpelweg niet voor bedoeld. Een specifieke tip voor de gasbarbecue is om de gasfles altijd rechtop te zetten. Zet de fles goed stevig in de houder en controleer eventueel op beschadigingen. Als de gasfles op zijn kant ligt, kan vloeibaar gas in de buitenlucht terecht komen, wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Zodra je de gasbarbecue aanzet, is het verstandig om de deksel eerst even van de barbecue af te halen. Zo voorkom je dat het gas zich opstapelt. 

Wil je een gas barbecue kopen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van MaxTotaal. Naast gasbarbecues vind je hier ook elektrische barbecues, houtskoolbarbecues en handige accessoires die de perfecte zomeravond compleet kunnen maken. 

Over de auteur