Bij mooi weer verzamelt de hele familie zich op het terras of balkon. Wanneer gezamenlijk heerlijke gerechten aan de steigerhouten buitenkeuken worden klaargemaakt, is de dag perfect. Steigerhout is een uitstekende houtsoort om er een mooie buitenkeuken mee te maken. Dat betekent heerlijk kokkerellen op een steigerhouten buitenkeuken.

Robuust en weerbestendig

Het mooie van een steigerhouten buitenkeuken is zijn robuustheid en weersbestendigheid. Een steigerhouten buitenkeuken kan de hele zomer buiten blijven staan ​​en ziet er niet alleen goed uit, maar is ook nog eens erg handig. Maar wat onderscheidt een buitenkeuken van hout en vooral van steigerhout? Steigerhout is een van de meest populaire materialen voor onder andere buitenkeukens en tuintafels. Er zijn ook meubelen van teak of andere houtsoorten, maar de steigerhouten buitenkeuken genieten niet voor niets steeds meer populariteit, want het geeft uw terras of balkon een mediterraan karakter en zorgt voor een prachtige sfeer!

Voordelen van steigerhouten buitenkeuken

Een steigerhouten buitenkeuken heeft enkele voordelen die een keuken van andere materialen niet heeft. Aan de ene kant overtuigt deze keuken met een natuurlijke uitstraling, die vooral mensen aanspreekt die van een rustieke landhuisstijl houden. Daarnaast is deze houtsoort zeer robuust en kan hij niet zomaar omvallen door een stevige windvlaag. Steigerhouten meubelen gaan ook erg lang mee als ze goed worden verzorgd. Bovendien past een steigerhouten buitenkeuken zich aan de natuurlijke omgeving van de tuin aan en creëert zo een samenhangend totaalbeeld. Bovendien is dit materiaal zeer gemakkelijk te verwerken. Indien nodig kan de buitenkeuken worden geverfd of geschuurd. De robuustheid van de steigerhouten variant is vooral geschikt als u veel ruimte hebt en graag met veel vrienden en grote familie bij elkaar zit.

Goed onderhoud van de steigerhouten buitenkeuken

Als uw steigerhouten buitenkeuken een tijdje onbehandeld blijft, vormt zich een dun, zilverkleurig laagje. Sommige mensen houden van deze look. U kunt deze patinatint krijgen als u de buitenkeuken één keer per jaar met een schuursponsje en een beetje warm water wrijft. Als uw steigerhouten buitenkeuken erg vuil is, gebruik dan zachte zeep en probeer dit vuil te verwijderen. Gebruik ook speciale houtolie als de keuken moet worden behandeld. Elke 1-2 jaar dient een laag houtolie op uw buitenkeuken van steigerhout te worden aangebracht. Zorg er wel voor dat de olie slechts zeer dun wordt gebruikt. In de winter is het aan te bevelen om uw steigerhouten buitenkeuken te beschermen tegen weersinvloeden.

Steigerhouten buitenkeuken met olie behandelen

Een buitenkeuken van steigerhout is vrij zwaar en kan niet gemakkelijk en snel van de ene plaats naar de andere plaats worden vervoerd. Net als de meeste houten meubelen heeft een steigerhouten buitenkeuken intensieve zorg nodig. Gelakte buitenkeukens van steigerhout verliezen relatief snel hun glans en zijn gevoelig voor weersinvloeden. Ze moeten daarom niet te lang in de regen staan. Van uw steigerhouten buitenkeuken kunt u echter heel lang genieten als u een behandeling toepast met onze speciaal ontwikkelde olie voor onze buitenmeubelen van steigerhout. Deze oliebehandeling zorgt ervoor dat het steigerhout beter bestand is tegen weersinvloeden, waardoor de levensduur wordt verlengd. Een groot voordeel is dat de met olie behandelde steigerhouten buitenkeuken de eerste twee jaar niet onderhouden hoeft te worden. Desgewenst kunt u de buitenkeuken licht opschuren en opnieuw met de olie behandelen.

Over de auteur