Een regenton in de tuin ziet er heel mooi uit en past bij vrijwel iedere stijl. Of je nu een grote tuin of een balkon hebt: er is altijd wel plek voor een leuke regenton. Naast het feit dat regentonnen mooi zijn, zijn ze ook nog eens ontzettend functioneel. Maar hoe zinvol is een regenton in de tuin nu eigenlijk? Wat zijn de voordelen van een regenton? Je leest het in deze blogpost!

1. Een regenton zorgt voor minder wateroverlast

Een eerste voordeel van een regenton is dat deze voor minder wateroverlast zorgt. In Nederland kan er flink wat regen uit de lucht vallen, waardoor er wel eens kleine overstromingen voorkomen. Zeker bij korte, hevige regenbuien heeft het water soms moeite om snel genoeg in de bodem te zakken. Het resultaat? Wateroverlast in de tuin! Een regenton kan een groot deel van de vallende regen opvangen waardoor de wateroverlast flink afneemt.

2. Altijd water bij de hand

Naast extreme regenbuien krijgen we ook steeds vaker te maken met lange, droge periodes. Wanneer er op zo’n moment ernstige waterschaarste is, zijn regentonnen toch wel zeer welkom. Zo kan je bij extreme droogte in de zomer al je planten van water voorzien of toch nog je auto wassen. Je hebt immers altijd water bij de hand!

Hoe zinvol is een regenton in de tuin

3. Regenton integreren in woning

Als je flink wat geld wilt besparen, kan je eenmalig een investering doen en een regenton met watertoevoer in je woning integreren. Met een goede filter kan het water gewoon gebruikt worden om te koken, te douchen of om mee schoon te maken. Zo handig!

4. Besparen op drinkwater

Je kunt het water uit de regenton ook gebruiken voor verschillende functies waar je normaal je betaalde drinkwater voor gebruikt. Zo kan je regenwater perfect gebruiken om je (kamer) planten water te geven, je ramen mee schoon te maken of om je auto een flinke wasbeurt te geven. Alle beetjes helpen, toch? 

5. Mooie decoratie

Tenslotte is een regenton een mooie blikvanger in je tuin. Tegenwoordig zijn er regentonnen in allerlei leuke soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je sowieso eentje vindt die in jouw tuin past!

Zoals je leest, is een regenton niet alleen een leuke blikvanger in je tuin, maar is deze ook nog eens multifunctioneel. Ideaal om je (kamer) planten water te geven, je auto mee te wassen en je tuin droog te houden. Bovendien hoef je je geen zorgen meer te maken over wateroverlast. Genoeg voordelen dus!

een regenton in de tuin

Over de auteur