Voor de veiligheid kun je het beste een hek om je tuin (laten) zetten. Als je een hekwerk om je tuin laat zetten dan moet dat wel een stevig hekwerk zijn én tegelijkertijd moet dat hekwerk wel betaalbaar blijven. Hekwerken maken je tuin af en zorgen voor de nodige veiligheid. Wanneer je een hekwerk om je tuin (laat) plaatsen kunnen kinderen niet zomaar de tuin uitrennen. In de regel plaats je een hekwerk niet alléén om de tuin maar het hekwerk dient ook als scheiding. Een hekwerk zorgt er ook voor dat niet iedereen zomaar jouw terrein op kan komen. Een mooi hekwerk dat goed is geplaatst maakt dat jouw tuin helemaal af is Hekwerken worden aangeboden in diverse materialen en zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes. Hierdoor is er altijd wel een hekwerk te verkrijgen dat uitstekend past bij jouw woning én bij jouw budget.

Een hekwerk om je bedrijf

Een hekwerk bij een bedrijf zorgt ervoor dat de grond om jouw bedrijf én het bedrijf zelf wordt beschermd tegen mensen die hier niet thuishoren. Wanneer een bedrijfspand is voorzien van een goed hekwerk en een goede poort dan is jouw terrein goed afsluitbaar. Hekwerken zijn  in vele materiaal soorten en in meerdere hoogtes verkrijgbaar. Zo Vind je altijd een hekwerk dat precies past bij de uitstraling van jouw bedrijf. Je kunt een poort kiezen die je handmatig opent en sluit. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze elektrisch te laten openen en sluiten. De poort kan ook worden voorzien van een beveiligingssysteem. Elk pand vraagt om zijn eigen unieke uitstraling en die uitstraling kun je bereiken met het juiste hekwerk. Een hekwerk moet wel een tijd meegaan dus ben je op zoek naar een hekwerk laat je dan vooraf goed adviseren.

5 voordelen van een hekwerk om je tuin of bedrijf

Er zijn meerdere redenen waarom je een hekwerk om je tuin, huis of bedrijf zou moeten laten plaatsen. 

  • Allereerst de veiligheid. Een goed afgesloten terrein zorgt er niet alleen voor dat kinderen niet zomaar de weg op kunnen rennen, zijn voorkomen ook dat vreemden zomaar uw terrein opkomen.
  • Daarnaast biedt een hek meer privacy. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van het hek type. Maar mensen kunnen niet zomaar je terrein op komen. Dat scheelt al heel veel. 
  • Een hekwerk wordt ook vaak gezet als afscheiding met de buren. 
  • Wanneer er huisdieren aanwezig zijn wordt door een hekwerk voorkomen dat ze zomaar de straat op kunnen lopen. Wanneer je zelf weggaat kun je het hekwerk afsluiten met een poort en je huisdieren kunnen vrij in je tuin rondlopen. 
  • Een mooi hekwerk zorgt voor een mooiere uitstraling. 

Dubbelstaalmatten of een industrie hekwerken

Het meest populaire hekwerk is nog steeds het dubbelstaafmatten hekwerk. Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat standaard uit twee horizontale staven en één verticale staaf. Staafmatten worden gemaakt uit verzinkt draad, gelast en voorzien van een coating. Eigenlijk bestaat een staafmathekwerk uit matten met verticale en horizontale spijlen waardoor er vakjes ontstaan. Deze vakjes worden ook wel mazen genoemd. Deze mazen zijn ongeveer 5 cm breed en 20 cm hoog. Er worden eerst palen in de grond geslagen waarna de staafmatten met stevige beugels aan deze palen worden bevestigd. Dubbelstaafmathekken zijn in heel veel hoogtes en breedtes te bestellen. Een industrie hekwerk is een hekwerk voorzien van verticale spijlen. Deze MT hekwerken zijn zeer sterk en worden met name industrieel gebruikt voor het afzetten van bedrijventerreinen. De uiteinde van de spijlen zijn vaak voorzien van een scherpe punt. Of de bovenste horizontale balk wordt voorzien van scherpe punten. 

Een hekwerk is pas af als deze is voorzien van een poort

Je kunt wel een mooi hekwerk om je huis, tuin of bedrijf zetten, maar deze zal moeten worden voorzien van een poort. Ook poorten zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten. Een poort moet wel op de juiste plaats worden gezet en een poort is pas echt mooi als deze ook bij de stijl van jouw hekwerk past. De breedte van een poort is ook belangrijk. Een hekwerk om een tuin vraagt om een heel andere poort dan een hekwerk om een bedrijfspand. Wil jij jouw inrit afsluiten met een poort houdt er dan rekening mee dat de breedte is aangepast aan jouw auto. Zoek je een poort bij het hekwerk om jouw bedrijfspand, bekijk dan vooraf of deze poort handmatig of elektrisch geopend moet worden. Wil je een poort met beveiliging geef dit dan vooraf aan!

Over de auteur