Een hottub in de tuin: Wellness op je eigen terrein

Ben je op zoek naar een stukje wellness in je eigen huis of tuin? De perfecte plek voor een houten hottub is in je eigen tuin. Een hottub kopen is een grote meerwaarde voor je tuin. De houten hottub is immers erg warm en kan dus ook in de winter gebruikt worden. Op deze manier gebruik je je tuin in de winter ook net iets meer dan je normaal zou doen. Wat is een hottub en hoe werkt het? En wat is de meerwaarde van de houten hottub?

hottub-kopen

Wat is een hottub?

Een houten hottub is een soort bubbelbad wat in een houten behuizing in de tuin geplaatst kan worden. Een hottub kan ook ingebouwd worden in huis, maar dan is de houten behuizing niet echt nodig. In de houten hottub zit vaak een verwarmingselement met een pijp om de rook weg te halen. Verder zit er water in de hottub dat verwarmd wordt door het verwarmingselement. Het water is ongeveer 40 graden celsius.

Het verwarmingselement is een oven die gestookt wordt met hout. Je hebt dus voor een hottub sowieso hout nodig om hem op te stoken. Het duurt ongeveer 2 uur voordat de hottub volledig is opgewarmd. Je kunt het beste droog hout gebruiken om de hottub op te stoken.

Je kunt in een hottub allerlei soorten water doen, maar het beste is leidingwater. Dit water kun je in de hottub doen in ongeveer 2 uur tijd, want in de hottub moet zo’n 1600 liter water. Je kunt het water best een aantal keer gebruiken, maar na een aantal keer badderen kan het prettig zijn om eens het water te verversen. Dit kan gemakkelijk door het wegspoelen van het water via een soort kraantje. Daarna kun je er weer nieuw water in doen.

Waarom een hottub kopen?

Waarom zou je nou een hottub kopen? Wat is de meerwaarde ervan? Je merkt dat de gebruikers van de hottub niet meer zonder kunnen. Dit komt omdat het een leuke extra is voor in de tuin. Wat is er nou prettiger dan met vrieskou snel richting de hottub rennen en vervolgens heerlijk badderen in heet water terwijl het buiten eigenlijk te koud is? Het blijkt ook heel gezond te zijn volgens sommige mensen om de combinatie van kou buiten de hottub en de warmte van de hottub te ervaren. Het geeft veel sfeer aan je tuin en je gebruikt je tuin ook op momenten dat je er geen gebruik van zou maken, bijvoorbeeld bij kou of in de winter. Daarnaast is het erg gezellig om samen in de hottub te zitten met een flesje wijn en wat lekkere hapjes. Het is hoe dan ook een prettige toevoeging voor je huis en tuin en het is een investering die het geld zeker meer dan waard is.

houten-hottub

Waar kan ik een hottub kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een hottub, kan het de moeite waard zijn om eens in een showroom te gaan kijken. Op die manier kan je kijken wat de grootte is van een hottub, hoe het zit met een oven en welke modellen er zijn. Vaak zijn de meeste hottubs rond, maar de soorten hout kunnen nog verschillen. Een hottub kopen kan dus met verschillende soorten, maten en specificaties. Sommige hottubs zijn geavanceerder dan anderen. Je moet denken vanaf een prijs van €1500 voor een hottub kopen.

Over de auteur