Tuintrends zijn altijd een kwestie van komen en gaan. De afgelopen periode waren stedelijke tuinen helemaal in. Langzaam maar zeker is deze trend echter verdwenen, want we hechten steeds meer waarde aan een tuin dat ecologisch gezond is. Maar hoe kun jij je tuin minder stedelijk maken? Dit alles begint met de materialen die zich in je tuin bevinden. In deze blog leer je welke 4 materialen je tuin minder stedelijk maken, waardoor je zelf ook binnen mum van tijd een meer duurzame tuin zal krijgen.

Hout

Het eerste materiaal dat je tuin minder stedelijk zal maken, is hout. Vergeleken met materialen als beton en kunststof is hout namelijk veel meer natuurlijk. Hierdoor is de balans tussen stedelijke elementen en natuurlijke elementen in het voordeel van het natuurlijke beland. Daarbij kun je niet zomaar elk soort hout in je tuin plaatsen. Je dient namelijk speciaal tuin hout te gebruiken. Hout als deze is veel beter bestand tegen de elementen die je in de buitenlucht tegenkomt. Hierdoor zal het hout veel minder snel gaan rotten en kun je hier veel langer van genieten.

Natuursteen

Een ander materiaal dat je tuin minder stedelijk maakt, is natuursteen. Natuursteen heeft het voordeel dat het een zeer duurzaam materiaal is dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en waar je jarenlang van kunt genieten. Doordat je tuin gezellig aanvoelt, kan het met natuursteen ook als een soort gemoedelijke plek dienen waar je heerlijk kunt relaxen. Als bonus heeft natuursteen dus ook een rustgevende werking. Natuursteen is echter niet altijd goedkoop, dus let goed op de prijs.

Bomen

Verder is het verstandig om bomen in je tuin te zetten. Bomen brengen leven en kleur in de tuin. Ook geeft het een mooie afwisseling tussen stedelijke elementen en natuurlijke elementen. Daarnaast hebben bomen ook een functie waar weinig mensen aan denken. Bomen kunnen namelijk het milieu helpen, omdat ze lucht en water filteren en zuurstof afgeven. Als bonus kun je door middel van bomen ook wat extra natuurlijke schaduw in je tuin hebben en hierdoor het gebruik van een parasol vermijden.

Kruiden en bloemen

Tot slot kun je met bloemen en kruiden je tuin minder stedelijk maken. Bloemen zorgen voor meer leven en bergen kleur in de tuin. Ook als het gaat om kruiden, is er een ruime selectie waaruit je kan kiezen. Kruiden hebben niet alleen een esthetisch voordeel, maar je kunt ze ook gebruiken in de keuken. Verder zorgen zowel bloemen als kruiden voor een aangename geur in je tuin, waardoor de geur van bijvoorbeeld uitlaatgassen een stuk minder zal worden.

Al met al zijn bovenstaande materialen perfect geschikt om je tuin minder stedelijk te maken. Kies dan ook voor een of meer van deze adviezen om dit effect eenvoudig te bereiken.

Over de auteur