Het onderhouden van de tuin kost flink wat tijd. Misschien vind je het heerlijk om in de tuin te werken, maar er zijn ook mensen die er niet aan toekomen om de tuin optimaal te onderhouden. Heb je er al eens over nagedacht om de hulp van een ervaren tuinman in te schakelen?

Een tuinman werkt efficiënt

Door zelf aan de slag te gaan ben je lang bezig met snoeien, het gras maaien, onkruid wieden en ga zo maar door. Een tuinman heeft jarenlange ervaring en werkt hierdoor zeer efficiënt. Zo kun je al direct genieten van de eerste zonnestralen, zonder dat je eerst nog dagen bezig bent om de tuin op orde te brengen. Door je tuin regelmatig te laten onderhouden, wordt het een fijnere plek waar je graag tijd doorbrengt. Ook bijvoorbeeld wanneer jij veranderingen in de tuin aan wil brengen en nieuwe tuinbestrating wil laten leggen of een mooi zomerterras wil, kan een tuinman dit snel regelen. Zo hoef je niet tot de volgende zomer te wachten om lekker buiten te zitten, maar kan dit al zeer snel.

Veel sfeer in de tuin door een tuinman

De tuinman denkt graag met je mee over aanpassingen in je tuin, zodat je deze nog gezelliger, groener of juist strakker kunt maken. Vraag de tuinman bijvoorbeeld om advies wanneer je buitenverlichting wil plaatsen om het pad uit te lichten. Het enige dat je zelf nog hoeft te doen is energieleveranciers vergelijken zodat je de tuin en je woning zo voordelig mogelijk verlicht. Ook weet een tuinman precies hoe je kleuren en materialen mooi met elkaar kunt combineren. Hierdoor komt hij of zij wellicht aan met bloem-, struik-, en boomsoorten waar je zelf nog niet aan had gedacht. 

Kostenvoordeel

Voor de complete aanleg van een tuin levert een ervaren persoon kostenvoordeel op. Als je zelf aan de slag gaat en niet zo goed weet wat je doet, kunnen er namelijk veel verkeerde keuzes gemaakt worden. Ook kunnen materialen stuk gaan wanneer je hier niet op de juiste manier mee omgaat. Een ervaren tuinman zorgt ervoor dat het in één keer goed gaat. Daarnaast koopt een tuinman de materialen in grote volumes in, wat zorgt voor een schaalvoordeel. De materialen zijn dus over het algemeen goedkoper of van hogere kwaliteit dan wanneer je deze zelf bestelt. Ook gaan je planten langer mee bij de juiste behandeling. De tuinman weet precies welke plant wat nodig heeft. Zo hebben sommige planten kunstmest nodig of andere aarde en doen bepaalde soorten het beter in de schaduw of juist de zon. Ook weet de tuinman hoe er gesnoeid moet worden, waardoor de planten mooier oud worden. Er komt best wat kijken bij het snoeien van rozen, het bijknippen van buxus of fruitbomen in goede staat houden.

Over de auteur