Steeds vaker kiezen mensen voor een tuinbank in plaats van een tuinset of loungeset. Dat is niet zo vreemd. Een mooie tuinbank kan de sfeer in een tuin een stuk leuker en gezelliger maken. De tuinbank matcht perfect met de stijl van de tuin en geeft het nét dat tikkeltje meer dat nodig is om het echt gezellig te maken. Niets is heerlijker dan op de bank te genieten van het zonnetje samen met je gezin of vrienden. Maar je kunt de tuinbank ook alleen gebruiken ter decoratie om de tuin mooier te maken. Het is duidelijk: een tuinbank is onmisbaar bij het inrichten van je tuin. In dit artikel vind je vier redenen om voor een tuinbank te kiezen!

1. Een tuinbank geeft je tuin een romantische uitstraling

Als je je tuin een romantische uitstraling wilt geven, dan is een tuinbank hier het perfecte meubel voor. Je kunt de bank plaatsen in een knus hoekje of hem onder een romantisch begroeide pergola zetten. Waar je de bank ook zet, hij straalt sowieso romantiek uit! Als je rondom de bank ook nog eens romantische bloemen en planten voorziet, zoals rozen in je tuin, dan wordt je tuinbank een prachtige blikvanger!

2. Een tuinbank is ideaal voor de moderne tuin

Een tuinbank past heel mooi in een landelijke tuin, maar ook in een moderne tuin komt hij goed tot zijn recht. Een moderne tuin wordt vaak gekenmerkt door strakke lijnen en duidelijke afscheidingen. Hierdoor loopt de moderne tuin het risico dat hij ietwat saai overkomt als je verder niets toevoegt. Een moderne tuinbank kan dan nét het verschil maken tussen een saaie tuin of een sfeervolle tuin met moderne uitstraling. 

ROUGH-X boombank ø 200cm
Sunyard Oxford tuinbank 180cm
ROUGH-O tuinbank 150cm
Bellagio Bravo tuinbank 183cm
Apple Bee Hawaii tuinbank 112cm stapelbaar
R&S Design Brosso duozit tete a tete 155cm
Intenso Napoli lounge tuinbank 128cm

3. Een onderhoudsvriendelijke tuinbank 

Wie denkt dat een tuinbank niet geschikt is voor een onderhoudsvriendelijke tuin, heeft het mis. Het is alleen belangrijk dat je voor het juiste materiaal kiest. Als je graag een onderhoudsvriendelijke tuinbank wilt, dan kies je best voor een tuinbank van beton of van bijzonder robuust hout zoals Douglas. In principe hoef je dit hout nooit te bewerken en is de bank, op een jaarlijkse schoonmaakbeurt na, onderhoudsvrij. Er zijn veel tuinbanken die weinig onderhoud nodig hebben, maar de meeste houten tuinbanken zullen wel ieder jaar moeten worden gebeitst.

4. Graag iets meer luxe? Ga voor een loungebank!

Je kunt natuurlijk ook voor een wat luxere versie van de tuinbank kiezen en voor een loungebank gaan. Een loungebank is meestal groter en voorzien van comfortabele kussens. Deze bank maakt de tuin heel gezellig en uitnodigend. Het is de ideale plaats om van het zonnetje te genieten en lekker koffie te drinken. De loungebank wordt vaak als complete loungeset aangeschaft, inclusief bijhorende tuintafel en tuinstoelen. 

Manifesto Ortello lounge tuinbank 208cm incl. tafel
Intenso Carpino lounge tuinbank 3-zits 230cm
Manifesto Alzano lounge tuinbank 168cm
ROUGH-B lounge tuinbank 3-delig
Forza Vadena lounge tuinset 2-delig verstelbaar

Je leest het, er zijn genoeg redenen om voor een tuinbank te kiezen. Deze bank is ideaal om meer sfeer te creëren en hij maakt de tuin gezellig en uitnodigend. Je kunt er allerlei kanten mee op. Zo kan je er een romantisch hoekje mee maken of de tuin minder saai en strak maken. Welke bank is jouw favoriet?

Over de auteur