Ben je niet helemaal tevreden met jouw tuin en vind je dat het wel een opknapbeurt kan gebruiken? Dan is nu het ideale moment om dit te doen, want de zomer staat alweer bijna voor de deur. Als je wilt dat jouw tuin er deze zomer weer mooi en sfeervol bij ligt, is het een goed idee om te beginnen met het opknappen van jouw tuin. Maar wat kun je nu allemaal doen om jouw tuin een nieuwe uitstraling te geven? Wij helpen je op weg!

Tuinonderhoud

Ten eerste is het goed om jezelf bezig te gaan houden met het onderhoud van je tuin. Hierbij kun je denken aan het verwijderen van onkruid, snoeien, grasmaaien en het schoonmaken van de tegels en terrassen. Wanneer je hiermee begint, ziet jouw tuin er direct al een stuk schoner uit. Zodra jouw tuin schoon is kun je beginnen met het echte werk: de make-over van jouw tuin!

Andere kleuren

Andere kleuren in je tuin kunnen wonderen doen. Door wat andere kleuren toe te voegen aan jouw tuin, gaat jouw tuin er meteen heel anders uitzien. Als dat is wat je graag wilt bereiken, kun je dus aan de slag met het toevoegen van kleuren. Dit kun je doen met behulp van verf. Denk eens goed na over wat in jouw tuin wel een nieuw likje verf kan gebruiken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld tuinmeubelen of de schutting.

Nieuwe tuinmeubels

Je kunt ervoor kiezen om jouw huidige tuinmeubelen te verven, maar wellicht zijn jouw tuinmeubelen wel helemaal aan vervanging toe. Nieuwe tuinmeubels kunnen ervoor zorgen dat jouw tuin er weer nieuw en verzorgd uitziet. Je kunt ervoor kiezen om tuinmeubels te kopen, maar het kan ook een idee zijn om deze zelf te maken. Zeker als je twee rechterhanden hebt, is dit een mooie uitdaging. Let er wel op dat wanneer je ervoor kiest om je tuinmeubelen zelf te maken, je over het juiste gereedschap beschikt. Denk in ieder geval aan de volgend gereedschappen: een potlood, rolmaat, stanleymes, zaag en schuurmachine

Zorg voor sfeer

In de tuin kun je voor veel sfeer zorgen. Als je vindt dat jouw tuin nog niet sfeervol genoeg is, is het dan ook goed om hier aandacht aan te besteden. Lange zomeravonden worden namelijk nóg gezelliger als jouw tuin veel sfeer heeft. Bij sfeervolle items in je tuin zou je kunnen denken aan leuke tuinlampjes, tuinschilderijen, vazen, een heater en ga zo maar door. Er zijn talloze items te koop die jouw tuin een stuk gezelliger kunnen maken. 

Nieuwe planten en bloemen

Leuke planten en bloemen kunnen uiteraard niet in jouw tuin ontbreken. Het is dan ook goed om een hoop nieuwe planten en bloemen in te slaan. Door nieuwe planten en bloemen toe te voegen aan jouw tuin, kan het een hele andere uitstraling krijgen. Op deze manier creëer je namelijk meer leven in je tuin. In de zomer kan het een leuk idee zijn om te kiezen voor gekleurde bloemen. Dit fleurt jouw tuin namelijk helemaal op!

Over de auteur