Steeds vaker zien we kunstgras. Niet alleen in achtertuinen en op sportvelden, maar ook in voortuinen en zelfs op balkons. Iets voor jou? Dan is oriënteren en prijzen opvragen in de winter een best wel heel goed idee!

“Een kunstgazon is veel te nep!” is niet meer

Is de reden dat jij nooit voor een kunstgazon zou kiezen, dat kunstgras te nep is? En is dat de enige reden? Dan heb je pech, want deze reden is geldt anno 2017 niet meer. Kunstgras is niet van echt te onderscheiden tegenwoordig, en dat zorgt ervoor dat zelfs de grootste liefhebbers van natuurgras, steeds vaker toch vallen voor het gemak en de charme van kunstgras. Want naast dat kunstgras net echt is, is het natuurlijk ook supergemakkelijk te onderhouden. Nooit meer maaien, bijzaaien, bruine plekken in je siertuin… wij begrijpen wel dat kunstgras zo populair is!

Oriënteren in de winter? Goed plan!

Ben jij een rasechte anti-tuinman? Omdat je tuinieren verschrikkelijk vindt, en je eigenlijk iedere seconde werk aan de tuin te veel vindt? Of ben je wel een echte tuinliefhebber, en dan zo erg dat je iedere oneffenheid of ieder bruin plekje in je mooie gazon teveel vindt? Ga dan eens rondneuzen wat het (laten) aanleggen van een kunstgazon je kost. Vaak ben je voor een paar honderd euro al klaar. Bij hele grote tuinen kost het maximaal een paar duizend euro. En daarna? Daarna heb je tot wel 15 jaar lang geen omkijken meer naar je gazon. Ideaal!

De kosten

De kosten van je gazon hangen van nogal wat af. Leg je je kunstgras zelf? Dan is het goedkoper dan wanneer je het laat leggen natuurlijk. Maar bedenk wel dat kunstgras een product is dat voor het mooiste resultaat echt gelegd moet worden door professionals. Bedenk ook of je valdemping wilt onder je kunstgras, bijvoorbeeld wanneer je  kleine kinderen hebt die graag op het gazon spelen. Voor meer informatie over de kosten van kunstgras kun je bijvoorbeeld hier eens kijken. Eén ding is zeker; wie nú z’n kunstgras nog laat leggen, ontvlucht nog mooi even de voorjaarsdrukte die in maart weer losbarst!

Over de auteur