Ga jij deze zomer niet op vakantie en blijf je dus lekker in eigen land? Daar is ook niets mis mee. Zeker als het mooi weer is in Nederland, kun je hier volop van genieten. Een ideale plek om tijd te spenderen als het mooi weer is, is uiteraard in jouw eigen tuin. Hoe je een vakantie in eigen tuin kunt realiseren? Wij geven je wat handige tips!

Tuinmeubelen plaatsen

Als jij voor een vakantie in eigen tuin gaat deze zomer, kunnen tuinmeubelen eigenlijk niet ontbreken. Tuinmeubelen bieden jou namelijk de mogelijkheid om optimaal te kunnen genieten van het mooie weer en jouw tuin. Bij tuinmeubelen kun je denken aan een heerlijke loungeset, een tuintafel, tuinstoelen, ligbedden of een tuinbank. Of je nu graag wilt relaxen, een hapje eten of zonnebaden in jouw tuin: met behulp van tuinmeubelen is het allemaal mogelijk. Als je tuinmeubelen hebt, haal deze dan ook maar zeker tevoorschijn als het mooi weer is. Als je deze nog niet hebt, kan het een optie zijn om een tuinmeubel aan te schaffen. 

Opblaasbaar zwembad neerzetten

Gaan de temperaturen in Nederland echt oplopen? Dan is er natuurlijk ook verkoeling nodig. En dit kun je realiseren door een opblaasbaar zwembad in je tuin neer te zetten. Dit is een ideale manier om tijdens de warme dagen even heerlijk verkoeling te zoeken. Opblaasbare zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten, dus je hebt genoeg keuze. Bovendien hoeft het helemaal niet zo veel geld te kosten. Wel geeft het je echt een vakantiegevoel, dus het is zeker een aanrader!

Veel groen

Wat jou een echt zomers- en vakantiegevoel kan geven, is veel groen. Dus tijd om hiermee aan de slag te gaan als jij dit jaar gaat voor een vakantie in eigen tuin. Koop wat leuke planten en bloemen die je in de tuin kunt plaatsen. Hiermee creëer je een vrolijke uitstraling en wordt jouw tuin direct een stuk gezelliger. 

Hangmat

Wil je ultiem relaxen en genieten van het heerlijke zonnetje in jouw tuin? Dan kan het ook een leuk idee zijn om een hangmat in jouw tuin op te hangen. Als je hier de mogelijkheid voor hebt in jouw tuin, kan dit zeker een aanrader zijn. In een hangmat kun je heerlijk genieten en krijg je een echt vakantiegevoel. Lekker zonnebaden in je hangmat en als je het te warm hebt even een duik nemen in het zwembad: hoe ideaal is dat? 

Barbecue

Niet alleen staat het sfeervol in jouw tuin, ook is het natuurlijk hartstikke functioneel: de barbecue. Leuke zomeravonden plannen met jouw familie, vrienden of kennissen voor een heerlijke barbecue: het kan natuurlijk enorm gezellig zijn. Een barbecue in jouw tuin in de zomermaanden is dus zeker geen slecht idee!

Met behulp van deze tips haal jij de vakantie gewoon naar jouw eigen tuin, dus het kan zeker de moeite waard zijn om deze tips in je achterhoofd te houden. Voor meer inspiratie voor jouw tuin of woning kun je ook Woonspots in de gaten houden. 

Over de auteur