Als je op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen dan hoeft dat natuurlijk niet een perfect op elkaar afgestemd setje te zijn. Juist de combinatie van tafel en een ander type stoel geeft persoonlijkheid en extra sfeer aan het tuinstel. Een mooie basis is dan belangrijk waardoor je al snel uitkomt bij een steigerhouten tuintafel. Door de stoere maar veelzijdige uitstraling van het steigerhout is het prima te combineren met allerlei stijlen en wordt het verwerkt tot een unieke steigerhouten tuintafel soms in combinatie met andere materialen wat prachtige eigentijdse resultaten geeft.

Stoere steigerhouten tuintafel

Een steigerhouten tuintafel kent veel toepassingen. Om twee uitersten te noemen kan het steigerhout gecombineerd worden met heel typerende steigerbuizen waardoor een robuuste en stoere uitstraling ontstaat. Het pure product dat steigerhout is vormt ook een mooi geheel met een ander puur product namelijk natuursteen dat verwerkt zit in het tafelblad. Het natuursteen verleent de tafel een stoere luxe. Niet alleen de tafelbladen van een steigerhouten tuintafel bepalen de uitstraling. Het onderstel is minstens zo belangrijk. Vier robuuste tafelpoten of een vierkant blok in het midden van de tafel, een schraagvorm of een echte picknicktafel, het kan allemaal.

Bijna onverwoestbaar steigerhout

Steigerhout is een stevige houtsoort die vanwege deze kwaliteit al lange tijd in de bouw als loopplank tussen de steigers gebruikt is. Deze kwaliteit komt nu heel goed van pas als steigerhouten tuintafel in uw tuin, op uw balkon of dakterras. De echte oude planken worden bijna niet meer gebruikt. De planken die nu gebruikt worden zijn ‘verouderd’ waardoor ze beter te gebruiken zijn voor meubelen. Het blijft natuurlijk wel hout en knoesten of kleine scheurtje horen bij de authentieke uitstraling die een steigerhouten tuintafel zo bijzonder maakt. Steigerhout wordt geleverd in drie en vier en een halve centimeter dikte. Het wordt gedroogd voor gebruik zodat het geschikt is voor het maken van meubelen. Door het drogen krimpt het hout. Een steigerhouten tuintafel van honderd centimeter zal in de praktijk een lengte tussen de vijfennegentig en honderd centimeter hebben. Ook de breedte van de planken zal onderling wat verschillen. Wat overblijft is een prachtig product dat van nature een mooie bruine kleur heeft.

Je eigen steigerhouten tuintafel

Met een steigerhouten tuintafel ben je de komende jaren verzekerd van een prachtig robuust tuinmeubel. Wil je de levensduur van de tafel nog verder verlengen laat de tafel dan in de olie zetten. Het hout kan voordat de steigerhouten tuintafel in elkaar gezet wordt in een spuitcabine behandeld worden. Op die manier zit de olie ook in de verbindingsstukken. De olie wordt niet alleen transparant geleverd maar ook met een kleurtje dus wil je een grijze waas, een fris wit of misschien zelfs van allebei wat dan kan dat. Zelf doen is ook een mogelijkheid. Het hout wel zachtjes opschuren voor je begint.

Het mooie van een robuuste steigerhouten tuintafel is dat het helemaal op maat gemaakt kan worden. Natuurlijk zijn er standaard maten maar wil je een net iets andere afmeting of zelfs een wat hoger tafelblad dan kan dat allemaal. Kies je voor een steigerhouten tuintafel dan weet in ieder geval zeker: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Over de auteur