Nu het steeds lekkerder weer wordt kun je steeds langer in de tuin zitten en genieten van de mooie dag. Het is wel fijn als je dan ook een tuin hebt die mooi is ingericht en klaar is voor de zomer. Een goede zitplek is daarvoor een must-have. Sinds vorig jaar is rotan weer helemaal terug en deze trend is ook in de tuin terug te zien. In dit artikel laten wij een aantal loungesets zien die ideaal zijn voor komende zomer.

Kunststof rotan loungesets

De loungesets voor in de tuin zijn niet gemaakt van het natuurlijke rotan, maar van wicker. Dit is een kunststof vezel die sterker is dan rotan en ook beter tegen het weer kan. Dit is dus het ideale materiaal voor een tuin meubelset. Deze wicker rotan loungesets zien er wel uit alsof ze gemaakt zijn van rotan en hebben dus een rotan look. Dit zorgt ervoor dat ze er onwijs mooi en trendy uitzien, want rotan is echt de trend van 2020.

Kies de juiste grootte wicker rotan loungeset

Covel loungeset

Als je een nieuwe loungeset met rotan look wilt aanschaffen, moet je je eerst bedenken welke maat mooi in jouw tuin zal passen. Als je niet veel ruimte hebt, kun je bijvoorbeeld gaan voor de Covelo loungebank van Dutch Garden. Deze bank heeft een super mooie bruine kleur en aangezien het een loungeset met rotan look is, ga je helemaal mee in de trend van 2020. Deze wicker rotan loungeset is bijvoorbeeld ook perfect voor op een balkon. Zet er een leuke tafel of plant bij en je balkon ziet er geweldig uit. Heb je meer ruimte, kun je bijvoorbeeld gaan voor de Covelo kunststof rotan loungeset van Dutch Garden. Dit is een vierdelige set waarmee je zitplaats in de tuin gelijk compleet is. Met de witte kussens die erbij zitten creëer je ook een super zomerse look.

Ga voor een bijzondere wicker rotan loungeset

Cocoon loungeset

Wil je geen standaard kunststof rotan loungeset in huis halen? Dan kun je kiezen voor de Cocoon loungeset van Apple Bee op Dutch Garden. Deze kunststof rotan loungeset ziet eruit alsof hij gemaakt is van grof rotan, maar kan goed tegen het weer aangezien deze ook van hoogwardige kwaliteit wicker is gemaakt. Er zitten groene kussens bij die geweldig zullen staan in combinatie met een aantal planten. Daarnaast is deze loungeset met rotan look bijzonder vanwege de ronde vorm. Er zitten geen scherpe hoeken aan, wat ook handig is met kinderen. Een ander rond ontwerp is de Intenso Stila 5-delige loungeset. Deze loungeset heeft daarnaast ook twee leuke salontafeltjes die je leuk bij elkaar of apart kunt zetten.

Intenso Stila loungeset

Simplistische maar toch erg trendy kunststof rotan loungesets

Hartman Bernadette loungeset

Er zijn ook erg veel mooie loungesets met rotan look die er meer simplistisch uit zien, maar dat neemt niet weg dat deze ook erg mooi in jouw tuin zullen staan. Kijk bijvoorbeeld naar de kunststof rotan loungesets van Keessmit Meubelen. De manifesto Terenzo 4-delige loungeset en de Hartman 4-delige loungeset hebben geen poespas, maar zijn ontzettend mooi. Daarnaast wordt er een salontafel meegeleverd, die er mooi bij past.

Manifesto Terenzo loungeset

Hoek kunstof rotan loungeset

Als je een rechte hoek hebt in je tuin, is het mooi om daar de Bo hoek loungeset van de Tuinmeubelshop in te plaatsen. Deze kunststof rotan loungeset heeft een metalen frame met wicker rotan aan de zijkant. Dit in combinatie met de grijze kussens zorgt voor een zowel stoere als gezellige uitstraling. Daarnaast zijn de kussens dik, waardoor je hier de hele avond op kunt relaxen.

Makkelijk in te delen loungesets met rotan look

Milou loungeset

Als je iets creatiever moet zijn met de ruimte, kun je het beste kiezen voor wicker rotan loungesets die uit meerdere delen bestaat. Deze kunststof rotan loungesets kun je dan namelijk zo inrichten dat het goed in jouw tuin past. Twee voorbeelden zijn de Milou loungeset van Apple Bee op Dutch Garden en de Lifestyle Esira stoel-bank loungeset. Beide wicker rotan loungesets bevatten twee stoelen die je dus makkelijk kunt verschuiven. Zo kun je de stoelen zo verschuiven dat je familie of je gasten gezellig met elkaar kunnen praten. Als het zonnetje lekker schijnt, kun je de stoelen ook richting de zon draaien om zo lekker van de zon te genieten.

Lifestyle Esira/ Saka

Haal de juiste kunststof rotan loungeset in huis

Het zou zonde zijn als je pas een loungeset koopt als de zomer voorbij is, want dan kun je er niet zo lang van genieten. Een wicker loungeset heeft zo’n gezellige uitstraling en zit ook erg lekker. Kies dus het model wat mooi zal staan in jouw tuin en geniet er zo lang mogelijk van!

4 Seasons outdoor loungeset

Over de auteur