Mannen hebben onlangs hun mancave in huis geïntroduceerd: lekker met vrienden onder elkaar borrelen, over stoere mannenzaken praten of gewoon bezig zijn met je hobby. Uiteraard heb je daar een bar geïnstalleerd. Maar geen nood: ook vrouwen ‘hangen’ wel eens graag aan de bar. Bij een goed glas wijn over vrouwenzaken praten is gewoon heerlijk! Het is dan ook niet verwonderlijk dat bartafels voor in de tuin heel populair aan het worden zijn. Naast je tuinmeubelen, je barbecue en je buitenkeuken denk je nu aan een tuinbar? Schitterend idee! Barsets voor in de tuin bevorderen de sfeer onder vrienden en familie. Met een lekker drankje erbij worden de gesprekken interessanter en de sfeer heel aangenaam. Het is een plaats waar lekker lang kan genoten worden. Met een paar van onderstaande tips kies jij uit de vele bartafels voor buiten het juiste exemplaar voor jouw tuin!

bartafels voor buiten in de tuin

Nomad bar tuinset 

barsets voor buiten in de tuin

Bellagio Arezzo 

Borrel in stijl!

Barsets voor buiten zijn er in elke stijl. Zo kun jij voor dezelfde stijl kiezen als je woning en de tuinmeubelen die je al hebt. Kies je voor een strakke lijn zoals de Nomad bar tuinset of de Bellagio Arezzo bartafel? Of ga je voor de landelijke look van de Rita barset Grande A in teakhout? Wil je het nog meer robuust? Dan heb je in de Rita barset een variant met een stoere boomstamtafel. Deze past uitstekend bij een industrieel pand of in een tuin met veel bomen of uitzicht op een bos.

bartafels voor in de tuin

Rita barset Grade A teakhout

boomstam barset voor in de tuin

Boomstam / Rita bar tuinset 

barset voor in de tuin

Intenso Sergio/ROUGH-X 180cm 

Kies voor kleur

Bartafels voor buiten in de tuin zijn echte blikvangers. Niet iedereen heeft er eentje, dus iedereen die bij jou op bezoek komt, zal je tuinbar willen bekijken. Kleur is daarom belangrijk. Wil je dat je barset opvalt? Kies dan voor een contrasterende kleur: een witte barset op een donkere terrastegel bijvoorbeeld. Wil je juist dat je barset in de omgeving opgenomen wordt? Kies dan voor naturel teakhout. Bij bartafels voor in de tuin horen natuurlijk ook barkrukken. Zorg dat deze perfect passen bij je tafel. Het lijkt een slordig geheel als je verschillende stijlen en kleuren met elkaar gaat mixen. Maak er daarom een mooi aaneensluitend geheel van.

Mobiliteit is belangrijk

De meeste barsets voor buiten in de tuin blijven staan waar ze oorspronkelijk geplaatst werden: naast de barbecue of dichtbij de buitenkeuken. Als jij dit van plan bent, kun je zonder problemen kiezen voor zware meubelen die je niet meer verplaatst. Heb je echter een grote tuin met verschillende tuinkamers en benut je regelmatig een andere hoek van je tuin? Dan is het heel nuttig om te denken aan lichte meubelen. Barsets voor buiten in aluminium zijn een stuk flexibeler dan bijvoorbeeld een barset met een boomstamtafel.

bartafels voor buiten

ROUGH-X bartafel 300x80x105cm

Klein, groot, groots

Bartafels voor buiten in de tuin zijn er in verschillende afmetingen. Bepaal bij je aankoop waarvoor je bartafel hoofdzakelijk zal dienen. Vind je het gezellig om er knus met zijn vieren rond zitten? Dan ben je goed met een of meerdere vierkante bartafels voor buiten van ongeveer 80x80cm. Heb je een tuinbar met tapkraan en een heuse toog? Dan is bijvoorbeeld een grote bartafel heel praktisch. Zo bestaat de ROUGH-X bartafel in een afmeting van 3 meter lengte! Op die manier zit je gezellig naast elkaar zoals aan een échte café-toog.

barset voor buiten

ROUGH-X 240cm barset 

Sfeer creëren met accessoires

Barsets voor buiten in de tuin creëren een gezellige sfeer. Daar mag je zeker van zijn. Maak het nog een stuk gezelliger door een aantal accessoires te voorzien. Barsets voor in de tuin zitten heerlijk als je er een paar comfortabele kussentjes op voorziet. Denk aan sfeervolle kaarsjes, een lantaarn of windlichten voor op de bartafel. Plaats wat bloembakken in de omgeving. Denk aan een tuinhaard of fakkels voor de avonden. Barsets voor buiten in de tuin kunnen zodanig gezellig gemaakt worden dat je er bijna niet meer weg te slaan bent!

Nog enkele mooie buiten bartafels

buiten bartafelset

Apple Bee Hawaii/ROUGH-X 135cm barset 5-delig 

moderne barset voor buiten

Manifesto Sulzano/Abriola 180cm barset 7-delig 

2 persoons barset voor buiten

Giardo Orlandi/ROUGH-X 80cm barset 3-delig 

vierkante barset voor buiten

Forza Sironi/ROUGH-X 80cm barset 5-delig

Over de auteur