Als de tuin je favoriete plekje is en de natuur je gelukkig maakt… waarom dan niet een stukje tuin en natuur bínnenshuis? Zo kun je ook in de winter en op natte dagen genieten van een natuurlijke omgeving. “Urban Jungle” wordt deze woonstijl ook wel genoemd. Maar hoe je dat invult kun je helemaal zelf bepalen. Een paar tips voor gezellige tuin-invloeden in huis!

De natuur: een bron van rust

Wat trekt je zo aan in de tuin? Voor de meeste mensen roept de natuur een gevoel van rust op, en dat maakt ontspannen gemakkelijker. Ondanks de talloze details in bomen en struiken, de grote hoeveelheid blaadjes en takken: onze hersenen zijn namelijk van oorsprong ingesteld op de symmetrie en herhaalde patronen in de natuur. Dat is bekend terrein, in tegenstelling tot het beeld van een stad vol gebouwen, waar onze hersenen veel sneller vermoeid van raken! Dus waarom zou je de invloeden uit de natuur en uit je eigen tuin niet ook naar binnen halen?

Groene trend

Juist in deze tijden van overvolle agenda’s en online-leven ontstaat er een grote behoefte aan natuur en rust in huis: vandaar dat de Urban Jungle woonstijl zo hip is. In deze groene trend zie je veel planten, botanische prints en natuurlijke materialen terug. Zodat je tuin eigenlijk vlekkeloos overloopt in de woonkamer! Je kunt denken aan meubels van teakhout, lampen van rotan, bloempotten in aardetinten, vloerkleden en banken in natuurlijke kleuren zoals mosgroen en terracotta. En natuurlijk veel, heel veel mooie groene planten. Tip: pas het type planten in de woonkamer aan op de planten in de tuin voor een harmonieus geheel.

Spaanse invloeden

Als je het hele jaar in een zomers sfeertje wil vertoeven kun je deze groene trend ook heel leuk combineren met Spaanse invloeden in je interieur. Een muur of vloer met vintage tegels in een vrolijk, kleurrijk patroon doet wonderen. Meubelontwerpers van Spaanse origine weten ook precies hoe je een natuurlijke, zonnige sfeer naar huis brengt: kijk bijvoorbeeld eens naar het Spaanse merk Kave Home voor inspiratie! Tafeltjes van teakhout en fauteuils van rotan maken je woonkamer erg gezellig. Als je voor een mix van Urban Jungle en Spaans wonen kiest kun je het beste gebruik maken van warme aardetinten. In combinatie met de kleuren van de zee, azuurblauw en groen, krijg je zo een heerlijke Mediterrane look in huis. Experimenteren maar!

 

Over de auteur