De koude wintermaanden zijn voorbij en lente is weer begonnen. Perfecte timing, want je hebt al hele goede ideeën om je tuin te verbeteren. Het is niet handig om zomaar te beginnen aan een flinke klus als een tuinaanleg. Daarom ga je je alvast inlezen en voorbereiden op het aanleggen van een nieuwe tuin. Met deze tips ben je helemaal klaar om te beginnen.

Hoeveel gaat het kosten?

Een tuin aanleggen brengt altijd kosten met zich mee, of het nou klein- of grootschalig is. Er zijn verschillen in de kosten voor een tuinaanleg. Wat het uiteindelijk gaat kosten is afhankelijk van de werkzaamheden en hoelang de tuinaanleg duurt. Maak een overzicht van de dingen die jij in je nieuwe tuin wil hebben en hang aan alle onderdelen een budget. Zo heb je een goed overzicht van wat je kwijt bent.

Is het mogelijk?

Je hebt een bepaald idee van hoe jij je tuin wilt hebben en je hebt een lijst van het budget en taakverdeling gemaakt. Nu is het van belang om na te gaan of dit realistisch is. Soms heb je hele mooie ideeën, maar zijn ze niet haalbaar. Vraag aan een vakspecialist om advies als het nodig is. Omdat de vakspecialist rekening houdt met verschillende zaken, weet hij of zij wat wel en niet mogelijk is in je tuin. Wanneer je dingen moet aanpassen tijdens het aanleggen, kost dat extra tijd en geld.

Wie gaat het doen?

Wie jouw tuin aanlegt is een belangrijk factor, omdat je rekening houdt met verschillende zaken zoals de kosten. De kwaliteit van het werk is een andere belangrijke factor. Het zelf doen is een leuke activiteit, maar zonder ervaring in het vak krijg je niet de kwaliteit die een vakspecialist biedt. In het aanleggen van je tuin doet de vakspecialist het volgende:

  • Geeft waardevol advies
  • Bestelt benodigde materialen
  • Verricht voorbereidende werkzaamheden
  • Legt bestrating aan
  • Brengt al het afval voor je weg

Tuinweb.com 2

Welke vakspecialist?

De volgende stap is om een vakspecialist te vinden. Afhankelijk van het werk, heb je verschillende vakspecialisten nodig. Om je tuin aan te leggen heb je bijvoorbeeld een hovenier nodig en voor het bestraten van je tuin wordt er een stratenmaker gezocht. Vaak kijk je maar naar één partij terwijl het beter is om verschillende partijen te vergelijken. Er zijn namelijk verschillen in prijzen, stijlen en wat zij aanbieden. Door te vergelijken kies je de vakspecialist die het beste bij jou past.

 

Over de auteur