De maanden vliegen weer voorbij. Een tijd geleden vierden we het nieuwe jaar, maar inmiddels staat de zomer ook alweer om de hoek. Het leven verplaatst zich dan ook steeds meer richting buiten. Mensen gaan buiten activiteiten doen en durven langzaam maar zeker ook steeds vaker in de tuin te gaan zitten. Als het echte zomerweer aanbreekt wil je dat de tuin er ook klaar voor is. Lees in dit artikel waar je op moet letten als je de tuin klaar gaat maken voor de zomer.

1. Schoonmaken of renoveren?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat je graag wilt gaan doen met de tuin. Is een grote schoonmaak genoeg of ben je wel weer toe aan iets nieuws? Het is immers zonde om de tuin eerst helemaal schoon te maken om vervolgens alles te gaan verbouwen. Bepaal daarom van te voren wat je plannen voor de komende zomer zijn. Is het tijd voor nieuwe LED Tuinverlichting in plaats van de oude gloeilampen? Bedenk dan op welke plekken de verlichting moet komen, zodat je precies weet waar de kabels heen moeten lopen. Is dit naar de achterkant van de tuin? Dan zal je wellicht wat bestrating weg moeten halen om alles netjes weg te werken.

2. Zorg voor een fijne zitplek

Als het mooie weer dan echt begint is het wel zo prettig om hier gelijk van te kunnen genieten. Zorg daarom dat er een comfortabele zitplek in de tuin aanwezig is. Bijvoorbeeld een nieuwe loungeset met lekker zachte kussens. Of ga je liever voor luxe loungestoelen? Maak een leuke dag van de zoektocht naar een comfortabele zitplek. Ga eens op een vrije zondag naar de woonboulevard. Hier vind je genoeg winkels waar allerlei loungesets en stoelen staan uitgestald. Zo weet je tenminste zeker dat je niet bedrogen uitkomt en de set ook daadwerkelijk comfortabel zit.

3. Decoratie

Ondanks dat we geen strenge vorst hebben gehad deze winter is de kans aanwezig dat niet alles uit de tuin het koude weer overleefd heeft. Bloemen die kapot gevroren zijn, of potten die zijn gebroken door hevige wind. In een winter kan er van alles gebeuren in de tuin. Om te voorkomen dat je in een kale en sfeerloze tuin komt te zitten is het slim om wat nieuwe decoratie te kopen. Mooie decoratie is voor iedereen weer anders. De een heeft het liefst een tuin vol met groen, de ander decoreert liever met tuinschilderijen, kleurrijke bloempotten en tuinbeeldjes. Het maakt niet uit wat je koopt, zolang je het zelf maar mooi vindt. Jij bent immers degene die het meest in de tuin gaat zitten.

Over de auteur