Met de komst van het voorjaar worden we dit jaar vrijwel direct getrakteerd op een lekker zonnetje en warme temperaturen. De natuur komt in een rap tempo in bloei. Overal kunnen we genieten van prachtige bloesems, tulpen en andere voorjaarsbloeiers.

Als dit een voorbode is van de zomer, dan staat ons nog heel wat warm weer te wachten, waarin we lekker veel buiten in de tuin kunnen zitten, zonnen, barbecueën en relaxen. Tijd voor genieten! Met deze tips maak je je tuin klaar voor de zomer:

Zomerbloeiers planten

De krokussen, narcissen en tulpen zijn alweer op z’n retour, maar het is wel zo leuk om in de zomer ook te kunnen genieten van een tuin vol bloemen. Als je je tuinplanten slim bij elkaar zoekt, heb je vrijwel het hele jaar een bloeiende tuin, waar je optimaal plezier van hebt. Twee vaste planten die elk jaar opnieuw voor een lange periode prachtige bloemen geven zijn de tuingeranium die van mei tot oktober bloeit en het gebroken hartje die bloemen geeft van mei tot september. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer te vinden. Doorbloeiende rozen en hortensia’s zijn ook altijd een succes in je tuin.

Zorg voor een plek met schaduw

Heb je een zonnige tuin, dan kun je ‘s zomers wegsmelten van de hitte en dat is natuurlijk zonde. Creëer daarom een hoekje in de tuin met veel schaduw, zodat je altijd een plek hebt om lekker te zitten. Je kunt op verschillende manieren schaduw creëren. Je kunt kiezen voor een parasol of een zonnescherm. Een nieuwe trend is het schaduwdoek, waar je een afdak mee kunt maken. Wil je het wat groener en natuurlijker, dan kun je een raamwerk maken waartegen je planten laat groeien. Druivenplanten lenen zich daar erg goed voor, en zijn ook nog eens bijzonder decoratief.

Zwembad in je tuin

Het klimaat is langzaam aan het veranderen en het weer in Nederland wordt steeds extremer. We kunnen dus ook vaker hete, droge zomers verwachten. Die ontwikkeling maakt een zwembad in de tuin voor de nodige verkoeling steeds interessanter. Heb je niet zo’n grote tuin, of geen tijd, geld en zin om je tuin af te graven en een superdeluxe zwembad te laten aanleggen, dan is een intex zwembad een prachtig alternatief. Je hebt ze namelijk in allerlei soorten en maten en in iedere prijsklasse kun je een zwembad kopen. Het voordeel van opzetzwembaden is dat je ze snel hebt neergezet en net zo snel weer hebt opgeruimd, als het seizoen weer voorbij is. Wel zo makkelijk!

Over de auteur