Raamdecoratie doet veel meer dan alleen het tegenhouden van de zon, je kamer verduisteren of het verzorgen van je privacy. Raamdecoratie kleedt je huis aan, brengt sfeer en maakt je huisstijl/interieur compleet. Er zijn vele verschillende soorten raamdecoratie, hierdoor is er altijd wel passende raambekleding voor bij jou thuis. 

Plisségordijnen op maat

De meest voorkomende raambekleding zijn rolgordijnen, gordijnen en jaloezieën, maar met de tijd worden er steeds vaker andere soorten gekozen. Plisségordijnen worden met de tijd populairder. Ze zijn namelijk eenvoudig te bedienen en je hebt veel speling met je lichtinval en privacy. Plisségordijnen op maat sluiten perfect aan op de afmetingen van je raam en zijn een van de best isolerende raamdecoratie. Ze hebben een honingraatstructuur wat zorgt voor een extra isolerende laag. Hierdoor kun je de warmte in de zomer buiten en genieten van een koele huis- of slaapkamer. Plisségordijnen zijn beschikbaar in een verduisterende en een lichtdoorlatende transparantie. De verduisterende plisségordijnen komen meestal voor in slaapkamers en zorgen ervoor dat je kunt genieten van een donkere kamer. De lichtdoorlatende plisségordijnen zijn perfect voor in de woonkamer of eetkamer. Dankzij het top down bottom up systeem kun je heel makkelijk bepalen hoeveel licht je wilt hebben in huis en hoe hoog of laag je je plisségordijn wilt hebben. 

Plisségordijnen kunnen ook bevestigd worden op een draai- of kiepraam en op dakramen. Slaap je dus op zolder en ben je op zoek naar goed isolerende en verduisterende raamdecoratie, neem dan zeker een kijkje naar de plisségordijnen van ilumio.

Sfeer creëren met een duo rolgordijn

Raamdecoratie die steeds meer voorkomt zijn duo rolgordijnen. Een duo rolgordijn is de ideale combinatie tussen lichtinval en privacy. Ze bestaan uit donkere en lichtere stofstroken die elkaar afwisselen en overlappen. Hierdoor krijg je veel vrijheid met het bedienen en bepalen van je privacy en lichtinval. Een zebra gordijn of roljaloezie, hoe duo rolgordijnen ook wel genoemd worden zijn tijdloos en een mooie verrijking van je interieur. Ze voegen echt wat toe en zijn beschikbaar in vele kleuren. Naast dat ze erg functioneel zijn, zijn het ook echte sfeermakers in huis. Of je je kamer nu wilt verduisteren, een beetje licht door wil laten of een lekkere lichte kamer met natuurlijklichtinval, met duo rolgordijnen kan het allemaal. Duo rolgordijnen zijn erg eenvoudig schoon te maken door ze af te nemen met een plumeau of vochtige doek. Zo gaat je duo rolgordijn nog langer mee en kun je genieten van je schone raamdecoratie. 

Over de auteur