Ben je op zoek naar tuininspiratie? Kijk dan eens goed naar de tuinen om je heen. Wat vind je mooi en wat niet? Heerlijk de buitenlucht in en onderweg tuinen bekijken. Welke planten, struiken of bomen zou je graag in jouw tuin aanplanten? Er is zoveel keuze, het aanbod is groot. Ook op de website naar tuinontwerpen en groen zoeken is een optie, zeker in de winter. Een goed tuinplan, daar begint het mee, maak je ontwerp zelf in de winter en je kunt in het voorjaar aan de slag. Gebruik de fraaie website voor inspiratie, ideeën en tips voor een mooie tuin. Ook voor hekwerken, terrassen, gras, de aanleg van een groentetuin, de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen en nog veel meer kun je online terecht. Ken je budget en maak van je tuin een heerlijke plek om in te vertoeven.  

Tuinontwerp maken

Als je al een beetje weet wat je wil met je tuin, kun je een tuinontwerp maken. Je begint met een grove schets. Aanpassen, toevoegen en verwijderen is op papier of op de laptop een klein kunstje. Het echte werk, het realiseren van je droom begint als je helemaal tevreden bent over het ontwerp. Wat wil je in je tuin? Een buitenkeuken, een speelplek voor de kinderen met schommel en klimtouwen, een kruidentuin enz., teken het op je ontwerp met de afmetingen erbij voor een goed overzicht. Ook in de winter kun je al een deel van je plannen realiseren.   

Lekker aan de slag in je eigen tuin

Je eigen tuin verbouwen is natuurlijk leuk werk! Groene vingers of niet, werken in de tuin of een tuin veranderen van indeling bijvoorbeeld kan iedereen. Bij vragen ga je online en zoekt naar de oplossing. Het is leuk om te bekijken hoe alles met elkaar combineert of juist niet, wat je nog mist, wat er teveel staat enz. Een tuin is pas af als jij helemaal tevreden bent met het resultaat. Wil je een terras in de zon of nog een klein terras in de schaduw? Lijkt een kruidentuin je een goed idee, omdat de kinderen dan leren hoe een en ander groeit? Er zijn zoveel ideeën en manieren om het tuinieren aantrekkelijk te maken. Je krijgt er nooit genoeg van!    

Over de auteur