Wanneer je van plan bent de tuin eens flink aan te pakken om het zo weer een mooi aanzicht te geven, vergis je dan niet in de hoeveelheid extra materiaal wat hierbij komt kijken. Hier vind je alvast een paar tips om je te helpen je tuin in orde te houden.

Het gras

Je gras dient goed te onderhouden te zijn om mos en gaten te voorkomen. Zorg ervoor dat er voldoende graszaden gestrooid zijn en je voldoende bewatert. Zorg er altijd voor dat je het gras niet te lang laat groeien, maai op tijd met een grasmaaier. Voor de randen kan je het beste een grastrimmer gebruiken om te voorkomen dat de grasmaaier vastloopt.

Onkruid

Wanneer je te maken hebt met langere stukken aarde, zul je zien dat er meestal snel onkruid op groeit. Het beste kan je het onkruid flink aanpakken en eventueel extra potgrond toevoegen om je planten beter te laten groeien. Gebruik hierbij wel werkhandschoenen, zo hoef je niet uit te kijken voor viezigheid en scherpe stukken. Er zijn makkelijke onkruid verwijderaars waardoor je sneller klaar bent met de klus.

Planten in vorm houden

Wanneer je diverse planten hebt in je tuin, heb je vaak ook met onderhoud te maken. Het beste kan je deze planten bijwerken met een goede heggenschaar of andere tang. Gebruik ook hierbij goede werkhandschoenen om te voorkomen dat je je prikt aan doorns of andere stukken. Koop dus werkhandschoenen bij Bowork.nl om alvast goed voorbereid te werk te gaan.

Bomen snoeien

Het snoeien en bijwerken van takken en bladeren bij bomen kan een uitdagingen zijn vanwege de hoogtes. Je kunt een praktische uitschuifbare ladder kopen waarbij je makkelijk bij de takken kunt komen of je doet het nog makkelijker: je haalt een uitschuifbare zaag. Deze kunnen tot enkele meters hoog waardoor je niet eens de ladder op hoeft te gaan.

De tegels aanpakken

Tegels geven een mooie sfeer in de tuin, maar gaan na een poos ook vergroenen door algen. Het beste kan je hiervoor een goede hogedrukreiniger gebruiken. Zo krijg je in mum van tijd weer prachtige nieuwe tegels terug. Je kunt het beste hier een waterdicht pak bij gebruiken, door de kracht van de waterstraal wordt het snel een natte aangelegenheid. Een andere manier is het gebruiken van een speciale aanslagreiniger die je even laat inwerken waarna je je tegels schoonschrobt met een bezem.

Over de auteur